Konya bayramı namazı saat kaçta? 2017 Konya Ramazan Bayramı vakti

2017 Konya Ramazan Bayramı namaz vakti Diyanet tarafından açıklandı. Peki bu sene Konya'da bayram namazı net saat kaçta okunacak?

Konya bayramı namazı saat kaçta? 2017 Konya Ramazan Bayramı vakti
Konya bayramı namazı saat kaçta? 2017 Konya Ramazan Bayramı vakti
GİRİŞ 24.06.2017 10:36 GÜNCELLEME 24.06.2017 10:36

Diyanet tarafından 2017 Ramazan Bayram Konya namazı vakitleri belli oldu. 11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesiyle birlikte 25 Haziran cumartes Konya bayram namazı okunma saati haberimizin detayında. İşte Konya namaz vakitleri ve bayram namazı net saati.

KONYA'DA RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA?

2017 Ramazan Bayramın namazı vakitlerine göre Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak ilçelerinde Konya bayram namazı saat 06.13'de okunacak.

RAMAZAN BAYRAM HUTBESİ

Selam verildikten sonra İmam minbere çıkıp bir hutbe okur. Bu hutbe Cuma hutbesinde olduğu gibi iki kısımdan oluşur. Hutbeye "Allâhu ekber, Allâhu ekber, lâ ilâhe illallâhu vellâhu ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd" diye tekbir getirilerek başlanır. Cemaat de tekbire katılır.

İmam bayram hutbelerinde genel olarak bayramın birleştirici özelliğinden bahseder. İslâm kardeşliği, yardımlaşma gibi konulara değinir. Ramazan bayramı hutbesinde, zekât ve sadaka ibadetleri hakkında bilgiler verir.

BAYRAM NAMAZI'NIN ÖNEMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazının önemini bir makale ile vurguladı. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı o makale; Bayram sabah erken kalkılmalı, yıkanıp temizlenmeli, güzel kokular sürünmeli, temiz ve yeni elbiseler giyilmelidir.

Ramazan Bayramı’nda, namazdan önce bir şeyler yenir, Kurban Bayramı’nda ise, kurban keseceklerin, kurban etinden yiyinceye kadar bir şey yiyip içmemesi müstehaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) böyle yapmıştır. (Tirmizî, “Salât”, 385) Bayram günü sabah namaz camide kılınır, yapılan vaaz dinlenir, güneşin doğuşundan 50 dakika sonra bayram namaz kılınır.

Peygamberimiz Kurban Bayram hutbesinde şöyle buyurmuştur: “Bu günümüzde yapacağımız ilk iş namaz kılmamızdır. Sonra döner kurban keseriz. Her kim böyle yaparsa, şüphesiz bizim sünnetimize uygun iş yapmış olur.” (Buhârî,“Iydeyn”, 3) İki rekât olarak kılınan bayram namazları Hanefilere göre vacip, Şafiîlere göre sünnet-i müekkededir. (irbinî, I, 587)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor