Rüyada evlendiğini görmek ne anlama gelir? Rüyada evlilik görmenin tabiri

Rüyada evlilik görmek hem olumlu hem de olumsuz anlamda yorumlanır. Rüyada evlenilen kişinin nitelikleriyle değişen rüyanın tabiri nedir? Rüyada evlenmek hangi anlama gelir?

Rüyada evlendiğini görmek ne anlama gelir? Rüyada evlilik görmenin tabiri
Rüyada evlendiğini görmek ne anlama gelir? Rüyada evlilik görmenin tabiri
GİRİŞ 24.08.2020 11:33 GÜNCELLEME 20.02.2021 13:08
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Rüya esnasında evlenmek, Allah u Teâlâ’dan gelecek bir yardıma, zenginliğe yorulduğu gibi esarete, borca, kedere ve mevki atlamaya da tabir olunur. Rüya sahibinin rüyasından genç bir kişiyle evlenmesi onun zengin olacağına tabir olunurken orta yaşlı biriyle evlenmek çok zengin olmasına işarettir. Rüya sahibinin tanımadığı bir kadınla evlenmesi, ev değiştirmeye, maksadının hâsıl olmasına, kendi amacının ne olduğunu ve ne istediğini anlayacağına yorumlanır.

Rüyada evlenmenin yorumu genellikle yeni şeylerin yaşanacağına, başlangıçlara işaret ettiği gibi kişinin evliliğe olan bakış açısına göre de tabir edilir. Örneğin, kişi evlenmeye olumlu bakıyorsa olumlu, olumsuz bakıyorsa olumsuz bir yorumlanır.

Diyanet’tin rüya tabirine göre;

Rüyada evlenildiğinin görülmesi; zenginlikle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında genç bir kimse ile evlendiğini görmesi; o kimsenin çok yakında zengin olarak bolluğa ve berekete kavuşacağına işaret eder.

Kişinin rüyasında evlenmek için söz kestiğini görmesi; o kişinin büyük bir kimseden menfaat göreceğine, kişinin rüyasında bir gençle buluşup evlenme kararı aldığını görmesi; o kimsenin muradına ereceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında evli olmayan bir kadına gizlice bir söz söylediğini görmesi; o kimsenin o kadınla evlenmek istediğine, rüyasında evli bir kadınla evlenmek istediğini görmesi; o kimsenin dünyada arzu ettiklerine nail olamayacağına, kişinin rüyasında bir kadınla evlenmek istediğini ve kadının da razı olduğunu görmesi; o kimsenin muradına ereceğine,

Kişinin rüyasında orta yaşlı bir kadınla evlenmek istediğini görmesi; büyük bir zenginliğe yorumlanır.

Kirmânî'nin yorumuna göre:

Bir kimsenin rüyasında hanımından başka bir kadınla evlendiğini görmesi; o kimsenin o kadının güzelliği derecesinde zenginliğe ve menfaate erişeceğine, kişinin rüyasında bilmediği ve tanımadığı hatta adını bile duymadığı bir hanımla evlendiğini görmesi; o kimsenin ya kendisinin veya evinden birisinin öleceğine işaret eder.

Kişinin rüyasında kendisini güvey olmuş görüp eşini göremediğini görmesi; o kimsenin öleceğine, kişinin rüyasında bir ihtiyar hanımla veya kız kardeşi ile evlendiğini görmesi; o kimsenin büyük bir hayra ereceğine,

Kişinin rüyasında ölmüş bir kadınla evlendiğini görmesi; o kimsenin ilerinin karışacağına ve yaşantısının bozulacağına yorumlanır.

Ayrıca ölmüş bir kişiyle evlenmek, rüya sahibinin ümidini kestiği bir şeyin gerçekleşmesine işaret eder.

Rüyanızda evlendiğiniz erkeğin veya kadının başka dine mensup olduğunu görmeniz; sizin kötü bir kadınla evleneceğinize yorulurken, hangi dine mensupsa tabiri ona göre olur. Yahudi bir kadınla evlendiğini gören kimse, bir sanat için çalışır ve zihin ve dünya görüşü açık olur. Hristiyan bir kadınla evlendiğini gören kimse, dünyaya bakış açısında çok merhametli ve anlayışlı olur. Eğer evlendiği kadın ateşperest ise, o kadın dinle ilgisi olmayan bir sanata işarettir.  

Rüyanızda evli olan bir kadının başka bir erkekle evlendiğini görmeniz; bir çocuk doğurması ile tabir olunur.

Rüyada nikâh düşmeyen biriyle evlenmek; aile fertlerinin başına geçmeye işarettir.

Rüyada birden fazla kadınla evlenmek; Peygamberimizin (S.A.V.) kabrini ziyaret etmeye delalet eder.

Hamile olan bir kadın rüyada evlendiğini görmesi; çocuğunun kız olduğuna işarettir.

Bir kimse rüyasında evlenirken ağladığını ve mutsuz olduğunu görmesi; rüyayı gören kişinin yeni bir insanla tanışacağa, çok mutlu olacağına ve onunla evleneceğe yorumlanır.

Bir diğer yorum ise, rüya sahibinin, girişilen bir işte çok sıkıntılı zamanlar geçireceğine, bu yüzden çok büyük üzüntü yaşayacağına ama daha sonra çok hayırlı olayların gelişip tüm problemleri sonlandıracağına ve rüyayı gören kişinin feraha çıkacağına işaret eder.

Erkek çocuğu olan bir kadının rüyasında evlendiğini görmesi; o çocuğunu yakın zamanda evlendireceğine tabir olunur.

Rüyada evli birinin evlendiğini görmesi; İş hayatında yeni bir kapı aralanmasına ve büyük kazançlar elde edeceğine işaret eder. Rüyanın bir diğer yorumu, hem aile hem iş konusunda çok üzücü ve hayal kırıklığı yaratacak bazı haberler alınacağına, bu haberlerle birlikte iş hayatında uzaklaşılacağına, hayal edilen şeylerin bir türlü gerçekleşmeyeceğine ve daha uzun bir süre hasreti çekilen kişiye kavuşulamayacağıdır.

Rüyada gelinlik giyerek evlendiğini görmek; gelinlik temizse hayra, kirliyse sıkıntıya yorulur.

YORUMLAR 35
  • Atike 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba.ruyamda eşimin iki yil once vefat eden takva sahibi guzel bir bayan ile evlendiğini gördüm.bu ne anlama geliyor acaba
    Cevapla
  • Melda 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 15 yaşındayım rüyamda evlendiğimi gördüm ama mutlu bir şekilde sizce ne anlama geliyor ?
    Cevapla
  • Ayten 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölecek sin
    Cevapla
  • Hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben rûyamda evlendiyimi diyilde bi kaç gune evlenicini bildiyimi gördûm bunun yozması ne acaba
    Cevapla
  • zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    rüyamda babam ben annem vardı ve babam annemden başka kadını seviyordu annemin üstüne kuma getirecekti illa evleneceğim diyordu evini arabasını hepsini üzerimize yaptırmaya zorladık ve hiç bi hak tanımadık bi uyandım ki herkes aynı yerde 3-4 babamla konuşmadım babam diorki ben sana ne yaptım da konuşmuyorsun diyor lütfen açıklyın uyuyamıyorumm
    Cevapla
  • sena 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben uyumadan önce dua ettim evleneceğim kisiyi rüyamda gorebilmem icin ve gordum bu ne anlama geliyor
    Cevapla
  • Hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki evlendinmi yani dormu çıkdı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!