Antep fıstığı festivali başlıyor

"10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında 183 gurme ve ünlü şef baklava yapımını yerinde inceleyerek, tatma fırsatı elde etti.

Antep fıstığı festivali başlıyor
Antep fıstığı festivali başlıyor
GİRİŞ 20.08.2017 15:23 GÜNCELLEME 20.08.2017 15:23

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında kente gelen 183  gurme ve ünlü şef baklava yapımını yerinde inceleyerek, tatma fırsatı elde etti.

Koçak Baklava'da gerçekleşen etkinlikte, gurmeler imalathaneye inerek, hem baklava yaptı hem de baklava yapımını izledi.

Gurmelerden Nurettin Duran, baklava yapımını yerinde inceleyip, tadabilmenin  kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

İlk defa baklava imalathanesine indiğini belirten Duran, şunları kaydetti:

"Muhteşem lezzetleri, bu detaylı çalışmayı yerinde görmek bize nasip oldu. Her şey özenli, titizlikle yapılarak  çok lezzetli ürünler ortaya çıkıyor. Tadımlarımız da yaptık. Her şey çok güzel. Buranın  her köşesinde ayrı bir detay, büyük emek  var. Bu güzel ürünlerin ortaya çıkması bizi de çok gururlandırdı. Güzel lezzetleri ülkemize kazandıran herkese çok teşekkür ederim. Dünyaya açılan bu lezzetin arkasında büyük bir emek ve çabanın olduğunu gördük. 3 gün boyunca güzel bir zaman geçireceğiz. Bu lezzetlerin aşamalarını paylaşmak bizim için de çok önemli. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekür ederim."

Koçak Baklava işletmecisi Coşkun Koçak da  uzun yıllardır bu işi yaptığını belirterek, Gaziantep baklavasının ilk günkü değerini bozmadan  ürettiklerini kaydetti.

Kente özgü fıstık, tereyağı ve un kullandıklarını dile getiren Koçak, "Gaziantep baklavasını tek bir şeyden özetlemek mümkün değil. Birçok unsurun bir araya gelmesiyle elde edilen bir üründür.  Son yıllarda biliniyor olsada ilk günkü değerlerine sadık kalarak, lezzetli, eşsiz aromayla yapılan  baklavayı tercih etmeniz gerekiyor. Şu anda Türkiye'nin her tarafından, çeşitli mevkilerden lezzet ustaları 'gurmeleri' ağırlıyoruz. Baklavanın  özelliklerini, niteliklerini, emek yoğunluğunu gösteriyoruz.  Eşsiz lezzetin nasıl meydana geldiğini imalathanede, satış yerinde farklı yerlerde ağırlayarak Antep fıstığının değerini anlatıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı