Recep İvedik 5 hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı!

Geçtiğimiz aylarda vizyona girerek milyonlarca izleyiciyle buluşan ''Recep İvedik 5'' filminde Türk milletini aşağıladığı gerekçesiyle Şahan Gökbakar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, Yusuf E. isimli izleyicinin şikayetini değerlendirdi ve Recep İvedik 5 hakkındaki soruşturma sonuçlandı. İşte, Recep İvedik 5 ile ilgili alınan o flaş karar...

Recep İvedik 5 hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı!
Recep İvedik 5 hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı!
GİRİŞ 13.10.2017 17:04 GÜNCELLEME 13.10.2017 17:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda vizyona girerek milyonlarca izleyiciyle buluşan ''Recep İvedik 5'' filminde Türk milletine hakaret edildiğini ileri süren Yusuf E., Şahan Gökbakar'ı ve film şirketi Çamaşırhane Film Yapım'ı savcılığa şikayet etti.

Şahan Gökbakar hakkında Türk milletini aşağıladığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma sonuçlandı.Yusuf E. isimli izleyicinin şikayetini değerlendiren savcılık, filmin bu unsurlara hakaret etmediğini belirtip takipsizlik kararı aldı.

ŞAHAN GÖKBAKAR'IN AÇIKLAMASI!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında; filme imzasını atan Şahan Gökbakar'ın ifadesi alındı. Şahan Gökbakar verdiği ifadesinde; 'Recep İvedik 5'in hem yapımcısı, hem oyuncusu olduğunu belirterek filminin Kültür Bakanlığı'nın onayıyla vizyona girdiğini, aksi taktirde bakanlıktan bandrol alamayacağını söyledi. Ünlü komedyen filmde, Türk milletini ve bayrağını kesinlike aşağılamadığını, tam tersine yücelttiğini düşündüğünü belirtti.

recep ivedik

ŞAHAN GÖKBAKAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ!

Kendisini şikayet eden kişiyi tanımadığını söyleyen Gökbakar; 'Recep İvedik 5'in 8 milyona yakın seyirciye ulaştığını sözlerine ekleyerek neden şikayet edildiğini anlayamadığını, üzerine atılan suçlamaları da kabul etmediğini ifade etti.

recep ivedik

TÜRK MİLLETİNİ AŞAĞILAMA VE HAKARET SUÇU İŞLENMEDİĞİ KAYDEDİLDİ!

Savcılık da; filmde Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni aşağılama suçunun işlenmediğini kaydetti. Bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. 

Yusuf E. isimli izleyicinin şikayetini değerlendiren savcılık, filmin Türk milletini aşağılayıcı unsurlara yer vermediğini ve Türk milletine hakaret içermediğini belirtip takipsizlik kararı aldı.

recep ivedik

AZERİ SPORCUYLA BOKS SAHNESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Recep İvedik 5 filminde, Recep İvedik karakterinin Azerbaycan forması giymiş bir sporcuyla boks yaptığı sahne tepki çekmiş, Giresun Üniversitesi'nden Azeri kökenli akademisyen Prof. Dr. Aygün Attar, söz konusu sahneyle ilgili olarak "Kimse kalkıp filmdeki bu sahnenin basit bir komedi olduğunu ve insanları güldürmek için yapıldığını anlatamaz" demişti. Yaşanan tartışmalar üzerine Şahan Gökbakan söz konusun sahneyi kaldırmıştı.

recep ivedik

YORUMLAR 1
  • vatan millet bayrak 6 yıl önce Şikayet Et
    boşyere mahkemeleri uğraştırıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı