Dove'un ırkçı reklamı sosyal medyayı birbirine kattı! İşte, o reklam...

Ünlü kozmetik ve temizlik markası Dove, Facebook üzerinden yayımladığı ırkçı reklamla büyük tepki topladı. Reklamın ardından sosyal medyada eleştiri yağarken pek çok kullanıcı markayı boykot etme kararı aldı. İşte, Dove'un yayınladığı sosyal medyayı birbirine katan o reklam...

Dove'un ırkçı reklamı sosyal medyayı birbirine kattı! İşte, o reklam...
Dove'un ırkçı reklamı sosyal medyayı birbirine kattı! İşte, o reklam...
GİRİŞ 18.10.2017 16:10 GÜNCELLEME 18.10.2017 16:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ünlü kozmetik markası Dove, Facebook'ta yayımladığı ırkçı reklam sonrası büyük tepki topladı. Reklamda yer alan Dove şampuan reklamında, kahverengi tişörtü olan siyahi bir kadın tişörtünü çıkararak beyaz kızıl saçlı Asyalı bir kadına dönüşüyor. Irkçı reklam sonrası sosyal medyada yoğun eleştiriye tutulan şirketten özür açıklaması geldi.  Marka, siyahi bir kadının Dove marka şampuan kullandıktan sonra beyaz bir kadına dönüşmesini gösteren reklam filminden pişman olduklarını söyledi. Reklamın ardından tepki yağarken pek çok kullanıcı markayı boykot etme kararı almıştı.

SOSYAL MEDYAYI ÇALKALAYAN REKLAM FİLMİNDEN ÖZÜR AÇIKLAMASI!

Reklamda kahverengi tişörtü olan siyahi bir kadın tişörtünü çıkararak beyaz kızıl saçlı Asyalı bir kadına dönüşüyor. 

Siyahi bir kadının Dove marka şampuan kullandıktan sonra beyaz bir kadına dönüşmesini gösteren reklam filminin ardından markaya boykot çağrıları yaparken, şirket bir özür açıklaması yayımladı.

''IRKÇILIĞI AKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR''

Markayı boykot eden kişilerden biri "Açık açık ırkçılığı aklamaya çalışıyorlar, temizlik ve beyaz olmak aynı şey değil" ifadelerini kullandı.

DOVE TARAFINDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Reklamın, sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından şirket Twitter'da:  "Facebook'ta geçtiğimiz günlerde yayınlanmış olan bir reklamımız bazı hassasiyetleri kaçırdı. Sebep olduğu durumdan derin üzüntü duyuyoruz" diye paylaşım yaptı.

Irkçı reklam sosyal medyayı karıştırdı

YORUMLAR 4
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne var bunda
    Cevapla
  • birce 6 yıl önce Şikayet Et
    Doveun yuz sabunu devamli kullandiginizda yuzunuz beyazliyor.yani dogru birsey beyazlatiyor.irkcilik olarak algilanma sebebi reklamin sacmaligi.ayrica reklamda oynayan kisiyi de boykot etmeleri gerekli bence.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    dove çalışanısın herhalde.
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    boykot cok buyuk bir silahtir. dunya sirketi boykotla 3 ay icinde iflas eder. boykotta kararli olmak sarttir. tum yahudi urunlerini boykot edelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...