Rüyada ağlamak ne anlama gelir? Rüyada dökülen gözyaşının tabiri...

En çok görülen rüyalardan biri rüya esnasında herhangi bir nedene bağlı olarak ya da nedensiz ağlamaktır. Peki, rüyada ağlamak ne anlama gelir? Rüyada ağlamak nasıl tabir edilmiştir. Rüyada ağlamanın psikolojik yorumu nedir? İşte, cevaplar...

Rüyada ağlamak ne anlama gelir? Rüyada dökülen gözyaşının tabiri...
Rüyada ağlamak ne anlama gelir? Rüyada dökülen gözyaşının tabiri...
GİRİŞ 03.11.2017 17:16 GÜNCELLEME 03.11.2017 17:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rüyada gözyaşı dökerek ağlamak arzu edilen bir şeyin yerine gelmesiyken, gözünden yaş gelmeden ağlamak hayal kırıklığıdır. Rüyanın yorumu dökülen gözyaşının soğuk ya da sıcak olmasına bağlı olarak da değişebilmektedir. Örneğin; sıcak gözyaşı keder ve hüzne yorulurken, soğuk gözyaşı tam tersine kederden kurtulmak şeklinde tabir edilir.

Rüyada ağlamak esasında hayırlı bir durumdur. Kirmanî’ye göre, ağlayan kişinin çok sevinir, ağlamaktan dolayı gözlerinin yaşla dolu olması helâlinden mal kazanacağına işaret eder. Bazı yorumculara göre ise rüyada ağlamak Allah’ın rızasına ermektir.

Rüya sahibi su arzusu ve yoksunluğu içindeyse bu rüya yağmura, Allah’ın berektine işaret eder. Rüyada ağladığını görmenin tabiri ağlamanın durumuna göre değişebilmektedir.

Rüyada yüksek sesle ağlamak; rüya sahibinin gerçekte de bu şekilde gözyaşı dökeceğine ve başına bir musibet geleceğine tabir edilir.

Rüyada sessizce, için için ve Allah korkusuyla ağladığını görmek; eğer Allah rızası için, günahlardan utanarak vs. durumlardan gözyaşı dökülürse; Allah’tan korkmaya, Allah tarafından rahmetin inmesine, muhtaç olan kimseler için yağmur yağmasına delalet eder. Sessizce ağlamak yağmur ve berekete, rahmete ve Allah korkusuna, sevinç ve sürura delalet eder.

İmam-ı Nablusî rüyayı şöyle tabir eder, "Eğer rüyada ağlamak Allah korkusundan, Kur'an dinlemekten veya işlenen günahlara pişmanlıktan dolayı ise, Rüyayı gören kimsenin üzüntülerinin yerini sevincin almasına işaret eder.

Aynı zamanda tövbe ederek pişmanlık duygusuyla ağlamak, kısa sürede erişilecek olan mutluluktur.

Rüyada ağladığını ve gözyaşlarını bir yerde biriktirdiğini; gören kimse için yorum, bir mal için çok ter dökeceği ama sonunda emeline kavuşacağına şeklindedir.

Rüyada bir çocuğun ağladığını görmek; rüya sahibine bir uyarıdır. Rüyasında bir çocuğun ağladığını gören kimse dünya dertleriyle uğraşıp ahiretini boşlamıştır.

Rüyada gözyaşını başkasının sildiğini görmek; bu rüya, sahibinin derdine ortak olacak bir kimseyle karşılaşacağına işaret eder.

Rüyada ağlamak ve sonucunda rahatladığını hissetmek; rüyada içli bir şekilde ağlayıp sonucunda rahatladığını hisseden bir kimse için refaha erme ve rahatlık vardır.

Rüyada kanlı gözyaşı dökmek; bu rüya çok korkutucu gibi görünse de rüya sahibinin başkası için yapacağı dostluğa ve yardıma işarettir.

Rüyada bir tanıdığın ölümü üzerine ağlamak; Ebu Sait El-Vaiz’e göre: rüyaya paralel olarak musibete, kedere ve halkın suçlamasına işaret eder. Halkın bir büyük için ağladıklarını ve elbiselerini yırttıklarını görmek, o kişinin kötülük yapacağına delalet eder. Rüyada olduğunu ve cenazesinin arkasından halkın sessizce ağladıklarını görmek, devlet büyüğünün o halkı sevindireceğine yorumlanır.

Maddi durumu yerinde olmayan bir kimse rüyada ağladığını görürse; bolluk ve berekete, refaha nail olur.

Mezar başında ağladığını görmek; genellikle maddi durumlarla ilgili sorunlara yorulmuştur. Bir kişi bir tanıdığının mezarı başında ağladığını görürse iflas edeceği veya büyük bir borç yükü altına gireceği tabiri yapılır. Rüyada mezar başında ağlamak aynı zamanda mutsuz bir evlilik yaşamı demektir.

Rüyada bir ağlayıp bir gülmek; Câfer-i Sâdık rüyanın tabiri için şöyle der: "Rüyasında ağladığını ve sonra da güldüğünü gören kimsenin Allah bilir vefatı yaklaşmıştır."

Rüyada ağlamanın psikolojik yorumu:

Rüyada ağlamak, rüya sahibinin içinde bulunduğu duruma paralel olarak duygularının açığa vurumudur. Rüyada dökülen gözyaşı, bastırılmış hislerin serbest bırakılmasıdır. Rüyada başkaları için ağladığını görmek dâhil rüya sahibiyle alakalıdır. Rüyayı gören kişinin kendi hislerini bir başkası üzerine yansıtmasıdır.

Rüyada ağlamak ve uyandığında gerçekten ağladığını görmek, bir sıkıntıda olunduğu ve bir dertten dolayı acı çekildiği anlamındadır. Uyandığında hala ağladığını gören kişinin artık dertlerini dışarı vurup rahatlaması gerekir.

Rüyada tek başına ve ağlama sesini kimse duymadan gözyaşı döken kimse için, durum gerçek hayatta da aynıdır. Kişi gerçek hayatında da yalnız ve kimsesiz olmaktan şikâyetçidir. 

YORUMLAR 4
  • Cemil Uras 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir kişiyi özlemekten ağladım rüyamda
    Cevapla
  • serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    ruyamda allahim seni cok seviyorum sana sukurler olsun deyip agladim neye isarettir
    Cevapla
  • yanlız 4 yıl önce Şikayet Et
    rüyamda okula gidiyordum yağmur yagiyodu ve ben ağlıyordum
    Cevapla
  • Cansu 5 yıl önce Şikayet Et
    Rüya erkek arkadasimin erkek arkadaşım beni ruysainda gelinlik icinde görmüş ve bana bu gelinlik ne diye sormuş bende ona başka biri ile evleniyorum diyomusum ve daha sonra sevgilim ayaklarima kapanip agliyomus
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki