Şehit evinin önüne dev bayrak direği dikilecek..

Hakkari'de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın evinin önüne dev bayrak direği dikilecek.

Şehit evinin önüne dev bayrak direği dikilecek..
Şehit evinin önüne dev bayrak direği dikilecek..
GİRİŞ 11.11.2017 16:12 GÜNCELLEME 11.11.2017 16:13

Hakkari Şemdinli’de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara’nın Gelendost Yenice Köyü’ndeki evi önüne, baba Menderes Kara’nın talebi doğrultusunda Isparta Belediyesi tarafından dev Türk Bayrağı dikilecek. Balıkçılık yaparak hayatını kazanan baba Menderes Kara, şehit oğlunun cenaze töreni sırasında ikinci katı inşaat halinde olan ve oğlunun destekleriyle inşaatı devam eden evin tamamlanması konusuda "Devletten yardım istemem, kendi imkanlarımla yapacağım" demişti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Hakkari Şemdinli’de bölücü terör örgütü PKK’lıların ülkeye sızma girişimi sırasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara’nın Gelendost Yenice Köyü’ndeki baba ocağını ziyaret etti. Aileye Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim takdim eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, burada kendisini cenaze töreninde giydiği şehit oğlunun asker parkasıyla karşılayan baba Menderes Kara ve annesi Dilek Kara ile kardeşleri Sinan ve Adil’e başsağlığı dileklerini iletti.

ŞEHİT EVİ ÖNÜNE DEV BAYRAK DİREĞİ DİKİLECEK
Şehit babası ile kapı önünde çay içerek sohbet eden Belediye Başkanı Günaydın, ailenin herhangi bir talepleri olup olmadığını sordu.
Bunun üzerine şehit babası Menderes Kara, evinin önüne bir bayrak direği yapılmasını istedi. Belediye Başkanı Günaydın, şehit babasının bu talebi sonrasında, beraberinde bulunan ilgili müdürlere talimat vererek, köyün tüm bölgelerinden rahatlıkla görülebilecek ve evin boyunu aşacak şekilde bir bayrak direği yapılmasını söyledi.

"Ben şehit babasıyım, ne mutlu bana"
Şehit babası Kara, kendisine ziyarette bulunan Başkan Günaydın’a teşekkür ederek, “Benim çocuğumun kanını ben bu vatana helal ettim. İki tane evladım daha var, ben varım dahaTüm buraya gelen ve gelmeyenlere hakkım helal olsun. Ne mutlu bana! Ben şehit babasıyım, geride kalan yavrulara, vatan bekleyen çocuklara, oradaki bekleyen komutanlar. Allah onlara uzun ömür versin” dedi.

Bu sözler üzerine şehit babasını tebrik eden Günaydın, “Bu sözlerinle ileri bir noktada bir şehit babası olduğunu ispatladın. Sizin gibi insanlardan Allah razı olsun. Bu vatan için, memleketimiz ve milletimiz için evladını helal ediyorsun. Böyle düşünüldüğü müddetçe bu vatan yıkılmaz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri