Seyyar mısır satıcısıydı şimdi ise...

Seyyar mısır satıcılığı yaparak ticarete başlayan Seval Eroğlu, bugün ise yeni açtığı çamaşırhanenin işletmeciliğini yapıyor.

Seyyar mısır satıcısıydı şimdi ise...
Seyyar mısır satıcısıydı şimdi ise...
GİRİŞ 14.11.2017 10:01 GÜNCELLEME 14.11.2017 10:03

Kırıkkale’de ticarete başladığı seyyar mısır satıcılığından bugün çamaşırhane işletmeciliğine kadar yükselen 44 yaşındaki Seval Eroğlu, kadınların mutlaka eve gelir sağlayan bir şeylerle uğraşmaları gerektiğini söyledi. 
KOSGEB’den aldığı kredi ile meydanda seyyar mısır satıcılığı yaparak ticarete başlayan Seval Eroğlu, bugün ise kardeşi Selma Yılmaz ile ortak yeni açtığı çamaşırhanenin işletmeciliğini yapıyor.

Seyyar mısır satıcılığını sürdürdüğü 2011 yılında Kırıkkale’de Yılın Kadın Girişimcisi seçilen Eroğlu, o günden bugüne geçen süreci şöyle anlattı: 
“Esnaflık hayatıma Cumhuriyet Meydanı'nda mısır satarak başladım. O zaman çocuklar küçüktü, onlarla beraber bir süre mısır sattım. Sonrasında bir çörekçi dükkanı açtım, kendi çabalarımla. Esnaflıktaki uğraşım babamdan gelme, babam çok iyi bir esnaftı. Ayakta durmak zorundaydım, iki tane çocuğumu okutuyordum. Babalarının işi, o zaman çok iyi değildi. Hem destek olmak amaçlı hem çocuklarımı okutmak amaçlı başladım. Her gün bir adım ileri gittim. Çalıştıklarımla birikim yapmaya başladım. Daha sonra şu anki işime dair çok iyi bir firmada bir 5 yıl çalıştım. Orada tecrübe edindim, sonrasında Kırıkkale’nin çok ihtiyacı olduğunu biliyordum çamaşırhaneye. Bu sebeple böyle bir işe başladım. Bunda da başarılı olacağımı umut ediyorum.”
Yaşadığı süreçte zaman zaman maddi zorluklar yaşayan Seval Eroğlu, bunları aşmasını bilmiş. Kadınların kesinlikle çalışmaları gerektiğini dile getiren Eroğlu, “Hiçbir şey yapamıyorlarsa el iş yapıp satabilirler. Biz de varız. Artık ekonomik güç sadece erkekte değil. Çocukların ihtiyaçlarını karşılamak, okutmak, bunlar çok farklı şeyler. Çok emek istiyor. Onlar da bir şeyler yapıp mutlaka ki bir yerde başaracaklardır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!