Serdar Ortaç'tan hayranlarını üzen açıklama! Ayaklarım tutmuyor...

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, uzun zamandır mücadele ettiği amansız hastalığı MS hakkında konuştu. 'Parmaklarım kilitleniyor, ayaklarım tutmuyor' diyerek hastalığının zorluğunu anlatan Ortaç sevenlerini üzdü.

Serdar Ortaç'tan hayranlarını üzen açıklama! Ayaklarım tutmuyor...
Serdar Ortaç'tan hayranlarını üzen açıklama! Ayaklarım tutmuyor...
GİRİŞ 25.11.2017 11:40 GÜNCELLEME 25.11.2017 11:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Star TV ekranlarında yayınlanan Duymayan Kalmasın programına konuşan Serdar Ortaç, uzun zamandır mücadele ettiği MS hastalığının zorluklarını anlattı. Sağlık durumu hakkında açıklama yapan Serdar Ortaç'ın ifadeleri MS hastalığına olması gereken farkındalığı bir kez daha hatırlattı.

PARMAKLARIM KİLİTLENİYOR, DENGEDE DURAMIYORUM

Yıllardır mücadele ettiği MS hastalığı hakkında konuşan ünlü şarkıcı, çektiği acıları, "Piyano çalarken parmaklarım kilitleniyor. Bazen eller uyuşuk, ayaklar uyuşuk. Yürürken dengede duramıyorum" sözleriyle anlattı.

İÇİME ÇİMENTO DÖKÜLMÜŞ GİBİ

Daha evvel de hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortaç, başındaki hastalığın zor etkilerini anlatmıştı. MS hastalığının zorluğundan bahseden ünlü şarkıcı dışarıdan iyi gözükmesine rağmen hastalığından dolayı çok acı çektiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı, "Dıştan iyiyim, ama içeriden yanıyorum. Sanki çimentoyu, alçıyı belime dökmüşler gibi. Sahnede 'Yaz Yağmuru'nu okuyorum mesela, hop yana kayıyorum toparlıyorum kendimi ve devam ediyorum."

MS HASTALIĞI NEDİR?

Halk arasında MS hastalığıolarak bilinen Multiple Skleroz;hareket aksaklığı, kaslarda güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik, konuşma ve görme bozuklukları gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Ataklar halinde görülen MS, erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülüyor. MS hastalığının belirtileri ve tedavisi kişiye özeldir. Benzer şekilde gelişen ve aynı bulgularla seyreden iki MS’li hasta bulabilmek mümkün değildir. Hastalığın bireyin kendisinde ve hastalar arasında farklı seyretmesi, hastalığın zamanlamasını, beyinde tuttuğu yeri ve bulguların şiddetini farklı kılmaktadır. Genel alarak MS’li olgularda, beynin veya omuriliğin kontrol ettiği her hangi bir fonksiyonun tam veya yarı tam kaybı gözlenir.

MS hastalığı belirtileri;

MS hastalığının belirtileri kişiye göre değişebilmektedir. MS’li hastalar, aşağıdaki problemlerin herhangi birini ataklar ve düzelmeler veya yavaş kötüleşen bir seyir izleyerek yaşayabilirler:

-Uyuşukluk, karıncalanma, iğnelenme,
-Güç kaybı, spazm, kas sertliği, kramp, ağrı. Güç kaybı vücudun bir tarafındaki kol ve -bacakta veya her iki bacakta birden olabilir.
-Görme kaybı, çift görme,
-İdrar kaçırma ve idrar aciliyeti,
-Kabızlık,
-Konuşma bozukluğu,
-Denge kaybı, bulantı,
-Yorgunluk,
-Depresyon,
-Kısa süreli hafıza problemleri,
-Yutma zorluğu

YORUMLAR 8
  • sevda nur öcal 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzümün şimdi algıLıyorum srtaortaç abim gemişolsun
    Cevapla
  • Deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da müslüman a yakışmayan yorumlar biz kullara Allah şifa versin demek düşer müslüman kınamaz arkadan konuşmaz Allah ıslah etsin herkesi
    Cevapla
  • ayşe iba 6 yıl önce Şikayet Et
    ahmet kaya nın canını Çoook açtı serdar ilk sen başlatın diyer canavarlar devamını getirdiler ama ihale sana kaldı ve ferdi tayfurda bedelini halen ödüyor ki yenede bizi kindar deyiliz dilerim tüvbe eder iyleşirsin
    Cevapla
  • Bülent 6 yıl önce Şikayet Et
    kadın göbeğinden zeytin yiyen adam, acaba tevbe etme niyetin varmı
    Cevapla
  • berat 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa göndrsin. Dua edecez hep size .. Allah her koluna karsi merhametlidir..
    Cevapla
  • Serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Oralara yaz günü kar yapıyor...
    Cevapla
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi akli yokmu biz dua edelim! nasil dans etmeyi biliyorsa dua'yi da yapsin?
    Cevapla
  • Pöh 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye biz dua edelim. Kendisi başlasın abdeste namaza kendisi dua etsin. İyileşince ilk işi kıbrısa gidip kumar oynamak ve 15-20 çıplak kadınla klip çekmek olur heralde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu