Tolga Sarıtaş kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Güneşin Kızları dizisi ile tanınan ve şimdilerde Söz dizisi ile büyük beğeni toplayan başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş kimdir? Genç oyuncu Tolga Sarıtaş aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Tolga Sarıtaş kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?
Tolga Sarıtaş kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?
GİRİŞ 21.06.2018 14:03 GÜNCELLEME 21.06.2018 14:03
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Söz dizisini Yavuz Komutan'ı Tolga Sarıtaş kimdir? Dizi projelerinin aranan yüzlerinden olan Sarıtaş, Güneşin Kızları dizisindeki rolü ile oldukça beğenilmiştir. Ekranların genç ve yetenekli oyuncularından Tolga Sarıtaş'ın hayatı merak ediliyor. Peki, Tolga Sarıtaş kaç yaşında ve nerelidir? İşte, Tolga Sarıtaş'ın biyografisi...

tolga sarıtaş kimdir

Tolga Sarıtaş kimdir?

Tolga Sarıtaş, 30 Mayıs 1991 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir ve aslen Sivas’lıdır. Lise eğitimini Halil Akkant Lisesinde tamamlamış, üniversite eğitimi ise Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü okuyarak devam ettirmektedir.

Genç yaşlarından itibaren oyunculuk anlamında kendini geliştirmeyi hedefleyen Sarıtaş, Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalı kadrolarında oyunculuk eğitimi alarak çeşitli oyunlarda kendisini gösterdi. Sonrasında ise yakışıklılığı ile de insanların ilgisini çekmeyi başaran Sarıtaş, kısa zaman içerisinde profesyonel kariyerine imza attı.

2009 yılında yabancı bir yönetmenin çektiği ve kısa bir zaman dilimi içerisinde adından ciddi anlamda söz ettiren Bahtı Kara filmi ile birlikte ilk beyazperde projesine çıkmayı başardı ve bu anlamda yapımcılara ve izleyicilere kendisini gösterdi.

Arada geçen zaman dilimi içerisinde küçük çaplı ve bölümlük roller ile birkaç farklı dizi ve filmde kendisini gösteren Tolga Sarıtaş, 2013 yılında 20 Dakika dizisi kadrosuna girmiştir ve bu dizide yine geri planda olmasına rağmen yapımcıların dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştır.

tolga sarıtaş kaç yaşında

Oyunculuk kariyerinde atmış olduğu en büyük adım büyük ilgi ile izlenen Muhteşem Yüzyıl adlı diziye başrol oyuncusu olarak girmesi ile atılmıştır. Bu dizi ile birlikte Türk televizyonlarında tanınmış ve herkesin beğenisini kazanmıştır. Halit Ergenç, Vahide Perçin gibi usta isimler ile birlikte rol aldığı dizide Şehzade Cihangir karakterine hayat vermiştir. Bu dizide ki başarısının ardında 2015 yılında iddialı olarak ekranlara gelen Güneşin Kızları adlı dizide de başrol oyuncusu olarak rol aldı.

Genç yaşına rağmen kısa bir zaman dilimi içerisinde adından çok ciddi anlamda söz ettirmeyi başaran ve fark yaratan Tolga Sarıtaş, aldığı ödüller ile birlikte oyunculuk dünyasının genç yaşta en başarılı isimlerinden birisi olmuştur.

2016 - 23.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu

2016 - Ankara Hukuk Ceride-i Kantar - En İyi Erkek Oyuncu

2016 - Sabancı Üniversitesi Lacivert Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu

Tolga Sarıtaş, bugünde izleyici karşısına Söz dizisinin başrol oyuncusu cesur üsteğmen Yavuz karakteri ile çıkmaktadır.

YORUMLAR 105
  • senin en buyuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin en buyuk hayraninim ve sana asiim
    Cevapla
  • söz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sozü çok seviyorum soz oyunculariyla buluşmay aybuke pusat ilayda ildir meric aral yağmur ün aytac sazmaz görkem sevindik toolgaaa saritaşş eren vurdem
    Cevapla
  • koçer 4 yıl önce Şikayet Et
    Tolga abim seni çoook seviyorum inşallah bitmez bir filim olur ama o çukurdenen filim biter
    Cevapla
  • Rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni çok Ama çok seviyorum.
    Cevapla
  • murat sevgili 4 yıl önce Şikayet Et
    Tolga abi seni çoooook seviyorum inşallah bitmez olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama