Arif Sağ'ın sağlık durumu nasıl, öldü mü? Son açıklama kızından geldi!

Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden eski milletvekili Arif Sağ, tedavi için Küba’ya giderken sosyal medyada yayınlanan öldüğüne dair iddialara, kızı Aslı son noktayı koydu. İşte, Arif Sağ'ın kızı Aslı'dan ''Arif Sağ öldü, Arif Sağ hayatını kaybetti'' iddialarına ilişkin gerçekleştirdiği o açıklama...

Arif Sağ'ın sağlık durumu nasıl, öldü mü? Son açıklama kızından geldi!
Arif Sağ'ın sağlık durumu nasıl, öldü mü? Son açıklama kızından geldi!
GİRİŞ 07.12.2017 11:56 GÜNCELLEME 07.12.2017 12:03

Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden eski milletvekili Arif Sağ, tedavi için Küba’ya giderken sosyal medyada yayınlanan öldüğüne dair iddialar sonrasında kızı Aslı'dan yanıt gecikmedi. 'Arif Sağ öldü' iddialarına karşı kızı Aslı tarafından sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğrafla yalanlandı.

Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Arif Sağ, dün sabah kızı Aslı ve oğlu Tolga Sağ ile birlikte aşı tedavisi için Küba’ya gitti. Ancak, dün akşam saatlerinde sosyal medyada Arif Sağ’ın vefat ettiğine dair peş peşe paylaşımlar yapıldı. Bunun üzerine kızı Aslı uçakta çekilen fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. Ünlü şarkıcı Küba'da aşı yöntemiyle tedavi olacak. Geçen yıl eşi Yıldız Sağ'ı kanserden kaybeden Arif Sağ'a akciğer kanseri teşhisi konulmuştu.

Arif Sağ öldü iddialarına yanıt böyle geldi

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Türk Halk Müziği'nin en önemli sanatçılarından Arif Sağ, geçen mayısta rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan tetkiklerde beyninde ve akciğerinde tümör tespit edilen sanatçı ameliyat edildi. 13 Mayıs'ta Sebahat Akkiraz ve Erdal Erzincan ile birlikte konser vermesi beklenen Sağ, evinde rahatsızlanmıştı. Oğlu Tolga Sağ tarafından hastaneye götürüldü. Kontrollerinde Sağ'ın beyninde ve akciğerinde tümör olduğu tespit edildi.

Usta sanatçının beynindeki ve akciğerindeki tümörler iki ayrı operasyonla alınıp temizlendi. Hastaneden taburcu olduktan sonra evinde kemoterapi alan Sağ, tedavi süreci bitince geçen hafta kontrole gitti. Yapılan tetkiklerde metastas olmadığı tespit edildi. Sağ, kanser tedavisi konusunda dünyanın önemli merkezlerinden biri haline gelen Küba'ya önceki gün gitti. Sağ'ın yanında oğlu Tolga ile kızı Aslı'da bulunuyor.

İLK AŞI YAPILDI

Eşi Yıldız Sağ'ı geçen ekimde kanserden kaybeden Arif Sağ'ın da aynı hastalığa yakalanması yakınları ve hayranlarını üzmüştü. Ancak kemoterapi tedavisinin tamamlanmasının ardından yapılan tetkikler sevindirdi. Sağ'ın beyninde ve akciğerinde tümören metastas yapmadığı tespit edildi. Ünlü sanatçının çıkan sonuçları kanser tedavisi konusunda önemli merkez olan Küba'nın İstanbul Konsolosluğu'na gönderilmişti.

Sağ'ın sonuçlarını Küba'daki hastaneye ileten konsolosluuk yetkililerine hastaneden, "Hasta Küba'ya gelebilir" cevabı gelince Sağ, oğlu ve kızıyla birlikte önceki gün THY'nin tarifeli uçağıyla Küba'ya gitmişti. Buradaki hastanede bir dizi kontrolden geçen Sağ'a ilk aşısı yapıldı. Hastanede bir süre daha kontrol altında tutulacak Sağ, tedavisinin geri kalan kısmını Türkiye'de devam ettirecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var