Ayla filminin esin kaynağı hayatını kaybetti! Süleyman Dilbirliği kimdir?

Ayla filmiyle hikayesi beyazperdeye aktarılan Koreli Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Süleyman Dilbirliği kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Süleyman Dilbirliği'nin detaylı biyografisi...

GİRİŞ 08.12.2017 13:05 GÜNCELLEME 08.12.2017 13:05

Türkiye’den Kore’ye 1950 yılında giden askerler arasında olan ve küçük bir kız çocuğuna savaş sırasında hem anne hem baba olan Süleyman Dilbirliği hayatını kaybetti. İyiliğiyle ve küçücük bir kız çocuğu için kendi hayatından bile vazgeçtiği hayat hikayesiyle tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan Süleyman Dilbirliği, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi  gören Dilbirliği, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti. Dilbirliği'nin cenazesi yarın öğle namazını müteakip Selimiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Dilbirliği, solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla 12 Kasım'dan bu  yana yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Bu arada, hastaneden yapılan açıklamada, "Solunum ve böbrek yetmezliği  tanılarıyla hastanemiz yoğun bakım kliniğine 12 Kasım'da yatırılan Dilbirliği,  yaklaşık 30 gündür aralıklı organ destek tedavileriyle takip ve tedavi altında  tutulmuştur. Ancak hastamızın son bir hafta süresince genel durumunda bozulma  görülmüş ve son 24 saat boyunca gelişen organ yetmezliği sonucunda yapılan tüm  müdahalelere rağmen gazimiz vefat etmiştir." şeklinde ifadelere yer verildi.

Süleyman Dilbirliği ile ilgili görsel sonucu

SÜLEYMAN DİLBİRLİĞİ KİMDİR?

Astsubay Süleyman Dilbirliği, Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore’ye 17 Ekim 1950’de General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişilik bir tugaydaki askerlerden biri olmuştu.

Annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Süleyman Dilbirliği, Türkiye’e dönmek zorunda kalıp bir daha Ayla’dan haber alamamış ve yıllar sonra Ayla adını verdiği kızı 60 sene sonra görmüştü. Süleyman Dilbirliği 91 yaşındaydı.

Süleyman Dilbirliği ile ilgili görsel sonucu

SÜLEYMAN AMCA MELEK GİBİ BİR İNSAN...

Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu ise “ Süleyman amca melek gibi bir insan ve onun tüm Türkiye tarafından ne kadar sevildiğini görmesini istiyorum. Lütfen herkes dua etsin” demişti.

AYLA FİLMİNE KONU OLMUŞTU...

Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta  yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuş ve bu  öyküsüyle "Ayla" filmine konu olmuştu.

Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore’ye 17 Ekim 1950’de General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişilik bir tugaydaki askerlerden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin hayat hikayesi geçtiğimiz günlerde “Ayla” filmiyle beyaz perdeye taşınmıştı. Gerçek hayat hikayesinden hazırlanan filmde annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Süleyman Dilbirliği, Türkiye’e dönmek zorunda kalıp bir daha Ayla’dan haber alamamış ve yıllar sonra Ayla adını verdiği kızı 60 sene sonra görmüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor