Nihat Doğan'ın 8 yıla kadar hapsi istendi. Nihat Doğan kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Nihat Doğan, Ömür Varol ile Söylemezsem Olmaz programını sunduğu dönemde “Kurtlar Vadisi Darbe”ye ilişkin ifadeler kullanmıştı. Hakaret ve iftira suçunu işledikleri iddia edilen ve Nihat Doğan’ın da yargılandığı davada mahkeme, sanıkların zorla getirilmesine hükmetti ve 8 yıla kadar hapsi istendi. Peki, Nihat Doğan kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Nihat Doğan'ın 8 yıla kadar hapsi istendi. Nihat Doğan kimdir, nereli ve kaç yaşında?
Nihat Doğan'ın 8 yıla kadar hapsi istendi. Nihat Doğan kimdir, nereli ve kaç yaşında?
GİRİŞ 08.12.2017 14:45 GÜNCELLEME 08.12.2017 14:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beyaz TV'de yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz' programında 'Kurtlar Vadisi' dizisi hakkında yapılan yorumlarda 'iftira' ve 'hakaret' suçunu işledikleri iddiasıyla programın sunucuları Nihat Doğan ve Ömür Varol'un da aralarında bulunduğu 5 sanığın, 8 yıl 4'er aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı. 

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Necati Şaşmaz, şikayetçi olduğunu belirterek, "İftira ve hakarete uğradım. Davaya müdahil olarak katılmak istiyorum. Suçtan kaynaklı maddi zararım vardır. dizinin yayın yapamayacağı şeklinde iftira atıldıktan sonra görüştüğümüz kanallardaki insanların etkilenmesi ve o dönemde yaşla, kuru ayrılamadığı için hangi durumda olduğumuz şüphesi oluştu. Dizimizin yayın döneminde sorunlar oluştu. Avukatım aracılığıyla tazminat davası açtık" şeklinde ifadelere yer verdi.

Mahkemeden Nihat Doğan'a şok! Zorla getirme kararı...

5 KİŞİ ŞİKAYET EDİLDİ

Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, şikayetçi oyuncu Necati Şaşmaz ile avukatı katıldı. Duruşmaya katılmayan sanıklar Nihat Doğan, Ömür Varol, Gülşah Saraçoğlu, Bircan İpek ve Cihad Zembat ile şikayetçi Pana Filmi avukatları temsil etti.

"15 TEMMUZ GİRİŞİMİNDEN HABERLERİ VARDI" DENMİŞTİ

İddianamede, müştekilerin, Beyaz TV'deki 'Söylemezsem Olmaz' adlı programda, yapımcılığını üstlendikleri dizinin yaklaşık 4 yıl önce yayımlanan 159. bölümündeki bazı sahnelerin uydurma görüntülerle bağdaştırılıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suç teşkil eden eylemler yapılacağına dair tehdit şeklinde yorumlandığı, yine ileride kullanmak üzere 2016 yılı Mayıs ayında patent başvurusunu yaptıkları "Kurtlar Vadisi Darbe" isminden FETÖ adlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminden önceden haberdar oldukları sonucunu çıkaran yorumlar yaparak kendilerine hakaret edildiğini ve iftira atıldığını belirttikleri aktarılıyor.

8 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR!

Şaşmaz ve Canpolat'ın, söz konusu programda konuşan kişilerin bizzat isimlerini kullanarak kişilik haklarına saldırdıklarını belirterek, kendilerinin dizinin birçok bölümünde FETÖ'nün eylemlerini halka anlattıklarını, iddiaların asılsız olduğunu, sorumlu tüm kişilerden şikayetçi olduklarını söylemeleri üzerine soruşturma başlatıldığı anlatılan iddianamede, ilgili televizyon kanalı yönetimiyle yapılan yazılı görüşmede, eylem tarihinde programın sanıklar Nihat Doğan, Ömür Varol, Gülşah Saraçoğlu ve Bircan İpek tarafından sunulduğu, Cihad Zembat'ın ise yayının sorumlusu olduğunun belirtildiği kaydediliyor. İddianamede, sanıkların üzerilerine atılı 'hakaret' ve 'iftira' suçlarını işledikleri gerekçesiyle 1 yıl 9 ay 15'er günden 8 yıl dörder aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

nihat doğan kimdir ile ilgili görsel sonucu

NİHAT DOĞAN KİMDİR?

Nihat Doğan, 5 Mayıs 1973 tarihinde fakir bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

Muş’un ünlü Batıkan aşiretindendir.

On bir yaşındayken babasını kaybetti. Liseyi avcılarda bitirdi. Avcılar’daki bir çay bahçesinde şarkı söylemeye başladı. Bir sene Almanya’da kaldı.

Müzik kariyerine ilk albümümünü 1994 yılında “Kırdın Kalbimi” adlıyla, Erol Köse prodüktörlük yardımıyla yaparak başladı.

Kendisinden 12 yaş büyük olan Seda Sayan’la uzun süre nişanlı kalıp, kendisinden oldukça söz ettirmiştir. Nihat Doğan, söylediği her cümlede “lakin” kelimesini kullanan ve söylediği her sözle olay olmayı başarmış, halk arasında “Nihat Doğan felsefesini” yaratmıştır. “Saygıda sıfır hatayla oynarım” sözü onu medyanın gündemine oturtmuştur.

Nihat Doğan Ak Parti İstanbul Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu olarak görev yapıştır.

2011 yılında Acun Ilıcalı’nın sunduğu Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasına katıldı.

Nihat Doğan’ın taklitleri ise halk tarafından en çok takip edilen ve merak edilenlerdendir. Yavuz Seçkin ve Yetenek Sizsiniz birincisi Sefa Doğanay bu konuda öne çıkan isimlerdir.

nihat doğan ile ilgili görsel sonucu

STÜDYO ALBÜMLERİ

2011 – Arayamadım

2009 – 1071

1998 – Anlamıyorlar

2007 – Zoruna Mı Gitti

2006 – Zor Gelir

1994 – Kırdın Kalbimi

YORUMLAR 1
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    yetiş pascal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti