105 tür kuş aynı kafeste...

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan ve Kuş Cenneti adı verilen kafeste toplamda 105 türde yüzlerce kuş bulunuyor.

105 tür kuş aynı kafeste...
105 tür kuş aynı kafeste...
GİRİŞ 18.12.2017 11:06 GÜNCELLEME 18.12.2017 11:06

Kakariki Papağanı, Mavi Altın Ara Papağanı, Beyaz Kakadu, Tukan, bülbül ve kanarya çeşitlerinin yanı sıra keklik ve yırtıcı kuşların da bulunduğu Gaziantep Hayvanat Bahçesine her mevsim ziyaretçi akını devam ediyor.

BU KUŞLAR ZİYARETÇİLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan Kuş Cenneti isimli kafeste burada birbirinden farklı yaklaşık 105 tür kuşumuz bulunmaktadır. Bu türlerin büyük çoğunluğunu özellikle egzotik papağan denilen kuşlar oluşturmaktadır. Bu türler arasında, kırmızı ve sarı ara papağanlar, rozella ve amazon papağanları gibi birçok türümüz bulunmaktadır. Bunların yanı sıra muhabbet kuşları, keklikler, güvercin ve bülbül çeşitleri gibi toplamda 105 tür kuş bulunmaktadır. Ve bu kuşlar ziyaretçilerimizin büyük ilgisini çekiyor’’ ifadelerini kullandı.

KUŞLARIN MENÜSÜ TUZSUZ DAKOTA ÇEKİRDEĞİ

Kafeste bulunan her farklı türün beslenme ve ortam ısısının farklı olması gerektiğini vurgulayan Özsöyler, “Genelde kuşlarımızın ana menüleri tuzsuz dakota çekirdeğidir. Bunların yanı sıra bugünlerde havaların soğumasıyla birlikte kuşlarımıza enerji verici üzüm türleri ile vitamin ve minareller verilmektedir. Yaz aylarında ise meyve çeşitleri ile menülerini destekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini