2018 Kurban Bayramı ne zamana geliyor? Kimler 9 günlük tatil yapabilir...

Tatil hazırlıklarına başlayan çalışanlar gözünü 2018 Kurban Bayramına çevirdi. Peki bu sene Kurban Bayramı 9 gün resmi tatil olacak mı? Özellikle memurların merak ettiği Kurban Bayramı tatiliyle ilgili son dakika açıklamaları gelemeye devam ediyor....

2018 Kurban Bayramı ne zamana geliyor? Kimler 9 günlük tatil yapabilir...
2018 Kurban Bayramı ne zamana geliyor? Kimler 9 günlük tatil yapabilir...
GİRİŞ 20.08.2018 09:37 GÜNCELLEME 20.08.2018 14:26
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Her sene olduğu gibi bu senede Kurban Bayramı 9 gün tatil olacak mı sorusu en çok merak edilenler listesine girdi. Özellikle kurbanını memleketinde kesecek binlerce çalışan gözünü resmi açıklamalara çevirdi. Arefe gününün pazartesine gelmesi sebebiyle Çalışanlar kurban bayramı tatilini yüksek ihtimal ile 9 gün yapacak.Dolayısıyla tatil planları yapılmaya şimdiden başladı. İşte Kurban Bayramının dokuz gün tatil olamasıyla ilgili tüm gelişmeler...

Bayram namazı tam vakitleri! Diyanet İl il 21 Ağustos namaz saatler...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı’nın;

-1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

-2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

-3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

-4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmiştir.

KURBAN BAYRAM TATİLİ NE KADAR?

2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyor.

Kurban Bayramında kargo şirketleri ve PTT kargo açık olacak mı?

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMADA YÜZDE 50 İNDİRİM

İstanbul'da, Kurban Bayramı dolayısıyla, 20 ile 24 Ağustos tarihleri arasında toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli olmasına karar verildi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerini iftarda ağırlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurtulmuş, bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı ile ilgili soruya da yanıt verdi.

Sağlık Ocağı, Eczane, Hastaneler ve Aile Hekimliği Arefe günü açık mı?

Bakan Numan Kurtulmuş, bayram tatilinin 9 güne uzatılması konusunda “Ben Kültür ve Turizm Bakanı’yım şu anda, bana sorarsanız; insanların turizm faaliyetleri. Ama bir de bunun bir ekonomik şeyi var, bu biraz kolay değil” dedi. 

kurban-bayramı

AREFE NEDİR? BU GÜNDE NELER YAPILMASI GEREKİR?

Arefe (Arife), Kurban bayramının bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır.

Arefe günü güneş batınca h

20 Ağustos Kurban Bayramı Arefe günü tüm bankalar açık mı? Saat kaça kadar...

acılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, va'z dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler.

Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm”, 196-197) nakledilmiştir.

Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir.

KURBAN NEDİR?

Sözlükte “yaklaşmak, Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan şey” anlamına gelen kurban, dinî bir terim olarak, “ibadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamak, ya da bu şekilde boğazlanan hayvan” demektir. Arapça’da bu şekilde kesilen hayvana udhiyye denilir.

İnsanlık tarihi boyunca hemen bütün dinlerde kurban uygulaması mevcut olmakla birlikte şekil ve amaç yönüyle aralarında farklılıklar bulunur. Kur’an’da Hz. Âdem’in iki oğlunun Allah’a kurban takdim ettiklerinden söz edilir (el-Mâide 5/27); bir başka âyette de ilâhî dinlerin hepsinde kurban hükmünün konulduğuna işaret edilir (el-Hac 22/34). Ancak Yahudilik ve Hıristiyanlık’ta kurban telakkisi bir hayli değişikliğe uğramıştır. Hıristiyanlık’ta İsâ’nın çarmıha gerildiği ve bunun insanoğlunun aslî günahına karşı Baba’nın oğlu İsâ’yı feda etmesi olduğu inanışıyla kurban telakkisi özel bir anlam kazanmıştır.

İslâm’da kurbanın dinî hükmüyle ilgili olarak Kur’an’da, Hz. Peygamber’in sünnetinde önemli açıklamalar yer almış, bu çerçevede oluşan fıkıh kültüründe de konu hakkında ayrıntılı bilgi ve hükümler derlenmiştir.

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mali bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?

1. Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.

2. Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.

3. Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve kesim işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.

4. Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

2018 YILINDA YAPILACAK RESMİ TATİLLER LİSTESİ

– 15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Pazar günü)

– 20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil

– 21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil

– 22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü) resmi tatil

– 23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü) resmi tatil

– 24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma günü) resmi tatil

– 30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil

– 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü)

YORUMLAR 21
  • Recai Hercai 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de 2018 resmî tatil gün sayısı 18, arefe günleri de yarım gün, saymadım. Kanada'da resmi tatil gün sayısı 12, bunlardan 8 tanesi o haftanın pazartesi günü, diğer 4 gün tam tarihinde veriliyor. En uzun olanı da Paskalya, cuma-cumartesi-pazar-pazartesi. Hafta ortasına geldiyse o dört gün (noel ve ertesi, yılbaşı, Kanadanın kuruluşu) varsa tatilinden kullanır, yoksa ücretsiz gün alıp çalışmaz. Çalıştığı günler için ücret alır Kanadalı. Neden mi yazdım? Hem bolca ücretli tatil yapmak hem de gelişip kalkınmak ve gelişmiş ülkeleri "gömmek" istiyoruz da ondan.
    Cevapla
  • Hıdır 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel güzel dinlenip adam gibi çalışıp ABD yi gömelim.
    Cevapla
  • konya 5 yıl önce Şikayet Et
    dikatli nizamlı saygılı olmaklazım trafikete azami hizdan fazla gitmemek dikatlı olmalı bazan başkasının hatası kurbanı olmayalım .
    Cevapla
  • alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    9 gün tatil ekonomiyi mahvedecek buraya yazıyorum. 9 günde yapılacak israfın haddi hesabı olmayacak. birileri kazanacak diye birilerinin israf etmesine göz yumulması ülke ekonomisini lime lime eder. kredi kartı borçlarını kabartır. tatilin bayram süresini aşmaması gerekiyor.
    Cevapla
  • Vaklet 5 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında düzgün çalışsaydınız da 9 gün tatili hak etseydiniz . Ben işimi adam gibi yapıyorum patronum bizzat kendisi 9 gün tatil yapabilirsin dedi seni bilemem de ben adam gibi çalıştığım için tatilli de hak ediyorum.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tembellikte arapları geçtik
    Cevapla
  • ııı 5 yıl önce Şikayet Et
    gozel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...