Kıvırcık Ali kimdir? Gerçek adı ve bilinmeyenleri...

Genç yaşta bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali vefat yıl dönümü ile anılıyor. Türk Halk Müziğinin temel taşlarından olan Kıvırcık Ali kimdir, gerçek adı nedir? Aramızdan ayrılalı 7 sene olan Kıvırcık Ali'nin hayat hikayesi ve bilinmeyenleri haberimizde...

Kıvırcık Ali kimdir? Gerçek adı ve bilinmeyenleri...
Kıvırcık Ali kimdir? Gerçek adı ve bilinmeyenleri...
GİRİŞ 11.01.2018 11:28 GÜNCELLEME 11.01.2018 13:43

Kendine tarz üslubu ile Türk müziğinde önemli bir yere oturan Kıvırcık Ali, vefatının 7.yılında sevenleri tarafından unutulmadı. Aramızdan ayrılalı seneler olan Kıvırcık Ali'nin genç yaşta vefatı sevenlerinin acısını taze tutmaya devam ediyor. Seslendirdiği şarkıları kadar hayat hikayesi ile de merak konusu olan Kıvırcık Ali'nin yaşamı merak konusu oldu. Gül Tükendi Ben Tükendim, Üçüncü Gurbet, Hepimize Yeter Dünya, Al Ömrümü ve Isırgan Otu şarkılarıyla üne kavuşan Kıvırcık Ali kimdir? Ünlü sanatçının gerçek adı neydi? Vefat ettiğinde kaç yaşındaydı? İşte, Kıvırcık Ali hakkında tüm merak edilenler...

KIVIRCIK ALİ KİMDİR?

Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde 11 Ekim 1968'de dünyaya geldi. Aşıklık ve türküye olan ilgisi aileden gelen Kıvırcık Ali'nin babası da Aşık Ali adlı bir halk ozanıydı. Gerçek adı Ali Özütemiz olan Kıvırcık Ali, İlkokuldan sonra okumamıştır.

1983 yılında İstanbul’a geldi ve saz yapım atölyesinde çalışmaya başlayan Ali, katıldığı bir ses yarışmasında aşıklama dalında birinci olur. Bir yandan konfeksiyon atölyesinde çalışırken, solfej dersleri alarak ve düğünlerde saz çalarak müzikle ilgisini sürdürür.

1992 yılında Aşık Nuri Yücel’in Hapishane Ranzaları 2 isimli albümüne bağlamasıyla katılarak ilk profesyonel stüdyo çalışmasına başlar. 1994-1998 yılları arasında yaptığı albümler piyasaya sürülmedi fakat bu sürede başta Aşık Nuri Yücel olmak üzere birçok sanatçının albümünde sanat yönetmenliği yapar. 

1995’te iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar’ı kurarlar ve Türkülerden Türkülere Yol Eyledik ve Türküler Kimliğimiz adlı iki albüm çıkarttılar. 1999’da ilk solo albümü Gül Tükendi Ben Tükendim’i hazırlar ve aynı sene İber Müzik etiketiyle piyasaya sürer.

Albümün çıkış parçası büyük yankı uyandırır ve Kıvırcık Ali'yi hepimize tanıtan parça olur. Türkiye’de ve Almanya’da çok sayıda konser vermiş ve televizyon programlarına katılmıştır. Bestelerini birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir.

“Kıvırcık Ali” olarak bilinen sanatçı 11 Ocak 2011 tarihinde saat 5.30’da kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeder. İstanbul, Hadımköy’deki Gülbahçe Mezarlığı’nda toprağa verilir.

KIVIRCIK ALİ'NİN ALBÜMLERİ:

Gül Tükendi Ben Tükendim- 1998

Isırgan Otu- 2000

Kıvırcık Ali Arzu Düet- 2003

Üçüncü Gurbet- 2004

Geriye Dönün Seneler- 2006

Hepimize Yeter Dünya- 2008

Onbir Bir İkibinonbir Veda- 2011

Hasret- 2014

Türküler Ve Şiir (feat. Pınar Erkmen)- 2015

Sevdiklerim- 2017

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması