Dünyanın 7 harikası açıklandı

Dünyanın 7 harikası, yeniden belirlendi. 7 harika eser olarak belirlenen yapılar, Portekiz'in başkenti Lizbon'da açıklandı. Bu eserler arasında Türkiye'den hiçbir yapı bulunmuyor.

Dünyanın 7 harikası açıklandı
Dünyanın 7 harikası açıklandı
GİRİŞ 08.07.2007 15:21 GÜNCELLEME 08.07.2007 15:21
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Dünyanın yeni 7 harikası, Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Benfica Stadı'nda yapılan törenle ilan edildi.

Ürdün'deki Petra Antik Kenti, Çin Seddi, Brezilya'daki Kurtarıcı İsa Heykeli, Peru'daki Machu Picchu Antik Kenti, Meksika'daki Chichen Itza Piramidi, İtalya'nın Roma kentindeki Kolezyum ve Hindistan'daki Taç Mahal anıt mezarı olarak açıklandı.

Dünyanın 7 harikasının açıklandığı törene ABD'li sinema sanatçısı Hillary Swank, Hintli sinema sanatçısı Bipasha, Basu ve İngiliz sinema sanatçısı Ben Kingsley katılırken, ünlü ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez ve ünlü opera sanatçısı Jose Carreras, seslendirdikleri parçalarla törene renk kattılar.

Dünyanın 7 harikası, başkanlığını İsviçreli Bernard Weber'in yaptığı merkezi İsviçre'de bulunan New7Wonders Vakfı tarafından, 100 milyondan fazla kişinin internetten veya cep telefonu mesajlarıyla 6 yıl içinde www.new7wonders.com internet sitesine verdikleri oylarla belirlendi.

Merkezi Paris'te bulunan BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), dünyanın yeni 7 harikasını belirlemek amacıyla yapılan oylamayı, yalnızca oylamaya katılanların düşüncesini yansıttığı gerekçesiyle desteklemediğini açıklarken, New7Wonders Vakfı Başkanı Weber, oylama sonucu elde ettikleri gelirin yüzde 50'sinin tüm dünyadaki eserlerin restorasyonu amacıyla harcanacağını belirtti.

Restorasyonu yapılacak eserler arasında, Afganistan'da 2000 yılında Taliban tarafından havaya uçurulan dev Bamiyan Buda heykeli de bulunuyor.

RESİMLER İÇİN BAKINIZ

YORUMLAR 31
  • zeynep demir 16 yıl önce Şikayet Et
    . geçin bunları yaa..dünyanın en harikası Türk milleti :) en harika,en anlaşılmaz,en komik,en acayip milleti :)
    Cevapla
  • Bahadır GENÇ 16 yıl önce Şikayet Et
    Biraz Tuhaf. Oylama için bende girdim ve zorunlu olarak 7 tane seçmem gerekti Ayasofya, Taç mahal, Maya piramitleri, çin setdi, acropolis\' in içinde bulunduğu 7 yapıya oy verdim. birini desteklemeniz için 2$ para istiyolardı :D Dünyada yüzlerce harika var ve bir biri ile kıyaslanamaz. neden7? Neden parayla? bu iş de çıkar amaçlı adamlar para kazanmanın yolunu bulmuş yaaa
    Cevapla
  • mustafa erkoç 16 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar. arkadaşlar internetten oylama yapıldı Ben girdim siteye,Ayasofya ve Mısır piramitlerine oy vermiştim ama 2si de yok.Burda internet sitesine en çok girip oy atanlar seçiliyo.Bu çok garip birşey bunun yerine uzman bir heyet olsa çok daha mantıklı olurdu.Mısır piramitleri gibi hala sırrı çözülemeyen birşey nasıl 7 harika giremez anlaşılır gibi değil.
    Cevapla
  • adem çiftci 16 yıl önce Şikayet Et
    . arkadaşlar bn ce bir ikisi hariç hepsi güzel ama dünyanın yedi harikası olabilirlermi tartışılr
    Cevapla
  • alpaslan temel 16 yıl önce Şikayet Et
    Doğruya doğru. Uneskonun bildirisi tam anlamıyla yerinde. dünyada birçok harika vardır ve bunlar kıyaslanamaz. Her birinin ayrı bir değeri vardır. yok bu daha iyi yok şu daha kötü diyerek tabiri yerindeyse sidik yarışı yapmanın hiç bir anlamı yok. birileri çıkmış ve dünyanın 7 harikası şunlar demişse bize düşen onu kabul etmek değildir. inşallah okullarda ders kitaplarına dünyanın 7 harikası diye bu ne üdüğü belirsiz yarışmanın sonuçlarını yazarak çocuklarımızın kafasına yanlış düşünceler sokmazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…