Mehmet Akif Alakurt kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Adanalı dizisi ile adını duyuran ve 2015 yılında radikal bir kararla oyunculuğu bırakan Mehmet Akif Alakurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gündeme gelmişti. Şehir hayatından uzakta bir inziva hayatını tercih eden Alakurt'un hayatı merak konusu oldu? Peki, Mehmet Akif Alakurt kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?

Mehmet Akif Alakurt kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Mehmet Akif Alakurt kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 22.05.2018 12:52 GÜNCELLEME 22.05.2018 12:53
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Bir zamanların aranan erkek başrollerinden biri olan Mehmet Akif Alakurt, oyunculuğu ve şöhret hayatını geride bırakarak sakin bir yaşamı tercih etmişti. Son halinin paylaşılması ile dikkatleri tekrar üzerinde çeken Alakurt, beklenmedik şekilde yine gündem oldu. Daha evvel rol aldığı Adanalı dizisindeki Maraz Ali karakteri ile anılan Alakurt'un yaşamı merak konusu oldu. Peki, Adanalı, Sıla, Fatih ve Emanet adlı diziler ile tanınan ünlü oyuncu ve model Mehmet Akif Alakurt kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

 

MEHMET AKİF ALAKURT KİMDİR?

23 Temmuz 1979 yılında Ordu'da dünyaya gelen Mehmet Akif Alakurt, İlk ve orta öğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra model olmaya karar verir. Neşe Erberk'in ajansında modelliğe başlayan Alakurt, 1998 yılında "Gelecek Vaat Eden" ve "Türkiye Prensi" seçilir. Daha sonra 2001 yılı Best Model of Turkey yarışması 1.si ve dünya 2.si olur. Bu başarılar sayesinde birçok dizi yönetmenlerinden teklifler almış ve oyunculuk eğitimi aldıktan sonra 2003 yılında Kırık Ayna filminde Ali Kirman Koçoğlu rolünü canlandırmıştır.

Modelliğin yanı sıra oyunculuk kariyerinde de hızla yükselen Alakurt Hacı adlı dizi ile sektöre adım atar. Daha sonra 2006 yılında Cansu Dere ile başrolü paylaştığı Sıla dizisinde rol alır. Televizyon dünyasında adeta üzerine yapışan rol olacak Maraz Ali'yi 2008- 2010 yılları arasında canlandırır. Dizide Oktay Kaynarca ile başrolü paylaşır.

Sonraki yıllarda Fatih, Emanet vb. dizilerde rol alan ünlü oyuncu 2015 yılında oyunculuğu tamamen bıraktığını açıklamıştır. Oyunculuğu bırakıp sektörden elini eteğini çeken Alakurt'un Brezilya'dan bir çiftlik alıp oraya yerleştiği söyleniyor. Kendisine yeni hayatı ile ilgili sorulan sorulara, 'İş sormayın bana... Ne soracaksanız sorun. Gelin oturun ama iş, proje, dizi, film yok. Benden uzak... Oyunculuk mesleğini bıraktım. Oynadığım karakterler de meslekle beraber ekranda kaldı benim için...' diyerek cevap vermiştir.

ROL ALDIĞI YAPIMLAR:

2003- Kırık Ayna (Ali Kirman Koçoğlu)   

2004- Metro Palas (Ural)    

2005- Zeytin Dalı (Kenan)    

2006- Hacı (Ahmet Gesili)    

2006- Sıla (Boran Ağa)    

2008- Adanalı (Maraz Ali)

2011- Reis (Murat)

2013- Fatih (Fatih Sultan Mehmed)

2014- Emanet (Fırat)

YORUMLAR 29
  • Sinay cesur 3 yıl önce Şikayet Et
    Efsane adam halen izliyorum suan 27 bölümdeyim senelerdir izlerim hic bikmadim maraz ali maraz ali
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin hayranınızım
    Cevapla
  • Amin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali abini ben çok seviyorum keşke bir gun gore bilsem sizi ali abi azerbaycanda kalıyorum sizi çox seviyorum abi
    Cevapla
  • Kader 4 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet akıf alakurt sana maraz alı daha cok yakısıyor sana asıgım keske gercekten evlenebılsem adaanalı dızını severek ızlıyorum gece olsa bıle
    Cevapla
  • aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler alakurt un kim olduğunu buldum çok çok teşekkürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!