Hayatının şoku! Dişini çektirmeye gitti dünyası karardı...

NEVŞEHİR'in Derinkuyu ilçesinde bulunan özel poliklinikte dişini çektirirken kanına civa karışan 54 yaşındaki Cuma Günay’ın şikayeti üzerine klinikle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Hayatının şoku! Dişini çektirmeye gitti dünyası karardı...
Hayatının şoku! Dişini çektirmeye gitti dünyası karardı...
GİRİŞ 16.03.2018 09:53 GÜNCELLEME 16.03.2018 09:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Nevşehir'de özel poliklinikte dişini çektirirken kanına civa karışan hastanın şikayeti üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Hasta Cuma Günay "Zaman zaman Ankara’ya giderek kanımdaki civa oranını ölçtürüyorum. Civanın vücudumdan tamamen atılması için uzun süre tedavi görmem gerekiyor." dedi.

İlçeye bağlı Suvermez köyünde yaşayan Günay, diş ağrısı şikayetiyle ilçedeki özel polikliniğe gitti. Burada dişini çektiren Günay, iki gün sonra çenesinde oluşan şişlik nedeniyle tekrar kliniğe başvurdu.

 

 

Klinikteki doktor, bir dizi tedavi ve ameliyatın ardından ağrısı dinmeyen, çenesinde şişlik oluşan ve tat alma duyusunu kısmen yitiren Günay'a, kanına yanlışlıkla civa karıştığını söyledi.

Nevşehir Devlet Hastanesine giden ve kanında civa tespit edilen Günay, bu maddenin vücudundan atılması için Kayseri ve Ankara'daki çeşitli hastahanelerde tedavi görmeye başladı. Günay, AA muhabirine, tedavisinin ömür boyu devam edeceğinin söylendiğini belirterek, şunları anlattı:

"Dişim ağrıyordu, ilçedeki polikliniğine gittim. İğne vurarak ön dişimi çektiler. Dişimdeki ağrı azalmadı. Ertesi gün aynı polikliniğe giderek ağrımın dinmediğini söyledim. Hap verdiler ve 4 gün boyunca kullanmamı istediler. 4 gün sonunda ağrım iyice arttı. Tekrar gittim, dişimin röntgenini çektiler ancak bana hala ne olduğunu söylemediler. Bu arada çenemde şişlik oluşmaya başladı. Dudağım kabardı. Tat alamamaya başladım. Doktorla birlikte Nevşehir'de başka bir doktora gittik. Burada çenemdeki enfeksiyonu akıtacaklarını söyleyerek bir ameliyat yaptılar. 3 gün sonra tekrar gelmemi söylediler. Hala bana ne olduğunu söylemiyorlar, 'ufak bir operasyon, korkacak bir şey yok' diyorlar. İkinci ameliyat için gittiğimde benden 'ameliyat riskli, bütün riskleri göze alıyorum' diye muvafakat istediler. Ben de 'Bana bir şey olursa doktorum sorumludur' diye yazdım. Ameliyat etmekten vazgeçtiler. Bana, dişimi çekmek için anestezik madde enjekte edilirken yanlışlıkla civa karıştığını söylediler. Korktum, hemen devlet hastanesine gittim. Oradan Kayseri'ye daha sonra da Ankara'ya sevk edildim."

Günay, Ankara'daki ilk tedavisinin 1 ay 3 gün sürdüğünü, hala civadan kurtulamadığını, çenesinde şekil bozukluğu oluştuğunu ve konuşmakta zorluk çektiğini belirtti.

Günay, "Zaman zaman Ankara’ya giderek kanımdaki civa oranını ölçtürüyorum. Civanın vücudumdan tamamen atılması için uzun bir süre tedavi görmem gerekiyor. Savcılığa şikayette bulundum. Doktorun cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

DİŞ HEKİMİ HATASINI KABUL ETTİ

Diş hekimi Y. Ç, olayı doğrulayarak, “Evet. İstemeden öyle bir olay oldu maalesef. Günay, dişini çektirmek için buraya geldi. İlk tedavisini yaptık. Ön dişinin çekilmesi gerekiyordu. Dişleri uyuşturmak için kullanılan anestezik madde enjekte edilirken yanlışlıkla kana civa karışmış. Hatalıyız." dedi.

Klinikle ilgili İl Sağlık Müdürlüğünün idari, Derinkuyu Cumhuriyet Savcılığının adli soruşturma başlattığı öğrenildi.

YORUMLAR 9
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    hacamat ve sülük tedavisi iyi gelebilir
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    doktorada helal olsun kabul etmis
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sana bunu yapan bi doktor ! Biz kime güveneceğiz bilmiyorum
    Cevapla
  • Sultan Gül 6 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş sana derim ki günde 3 kere bir kaşik hakki soguk pres misir dan gelme cörek otu yagi ic eve yine cörek otu tohumu al ve onu dibekde döv gara govan balina kariştir ve her sabah ye, yapmadan önce besmele ve salavat getirmeyi unutma ve lütfen namazlarinida camide ve vaktinde kilmaya devam et. insallah 6 ay sonra hersey daha iyi olur. allah dan ol şifalar, ha bu arada tip doktorlarinada gitmeyi imhal etme
    Cevapla
  • Keloğlan 6 yıl önce Şikayet Et
    len ahmet ben gülme kirizine soktun, “keloglan gibi galdim” ama helal olsun gülerkene düşündürdün “15 senedir tüm namazlarini camide kiyorsun” helal olsun abi allahin bizlerede senin gibi olmayi nasip etsin
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    gül gardeş ben bi hastaliga yakalanmişdin ilaçlardan şaçlarim dahi dökülmüşdü heydi günler keloğla gibi kalmişdim, ama senin dedigin gibi allahi, doktorlari ve cörek otu ve kara kovan bali beni iyileştirdi bi allaha sükür namaza bi başladim abi artik ezan okundumu sabah namazini dahi camide kiliyorum tam 15 senedir allaha sükür
    Cevapla
  • vatandaş 1453 6 yıl önce Şikayet Et
    anastezide civa mı var kafam karıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu