98/2 Mayıs Askerlik Yerleri sorgulama! 2018 askerlik yeri detayları!

98/2 Mayıs celp döneminde askeri birliğe katılım gösterecek yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları askerlik yerlerinin ne zaman belli olacağını merak ediyor. Vatani görevini yerine getirecek adayların sorgulamasını sürdürdüğü 98/2 Mayıs celbi askerlik yerleri açıklandı! 2018 askerlik yerleri sorgulama...

98/2 Mayıs Askerlik Yerleri sorgulama! 2018 askerlik yeri detayları!
98/2 Mayıs Askerlik Yerleri sorgulama! 2018 askerlik yeri detayları!
GİRİŞ 05.05.2018 08:58 GÜNCELLEME 05.05.2018 08:58
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

98/2 Mayıs celp döneminde silah altına alınacak yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihi sabırsızlık içerisinde bekleyerek geri sayıma başladı. Bu doğrultuda 98/2 Mayıs celp döneminde askeri birliğe katılıp vatani görevini yerine getirmek noktasında can atan adaylar, askerlik yerlerinin ne zaman belli olacağı sorgulamalarına yoğunluk kazandırmaya başladı. Binlerce askerin gözü kulağı 98/2 Mayıs celp döneminde askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı konusuna çevrilmişken Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı duyuru doğrultusunda 98/2 Mayıs celbinde askerlik görevini icra edecek adayların askerlik yerleri 13 Nisan 2018 tarihinde açıklandığı belirtildi. Öte yandan 98/2 Mayıs celp dönemi askerlik yerleri e-Devlet kapısı aracılığıyla da öğrenebilme imkanı elde edebilecek. İşte, 2018 askerlik yerleri sorgulama sayfası...

98/2 MAYIS CELP DÖNEMİ ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI!

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, msb.gov.tr resmi internet sitesi aracılığıyla 2018 Şubat 98/2 celp alımlarıyla ilgili önemli açıklamalar gerçekleştirerek, 2018 Mayıs celbinde askeri birliğe katılım gösterecek olan adayların askerlik yerleri açıklandı!

98/2 MAYIS CELP DÖNEMİ ASKERLİK YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

celp

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Askerlik yeri sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek.

Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" yazmak yeterlidir. Ardından çıkan ekranda askerlik yeri hakkında bilgiler görüntülenebilir.

askerlik

ASKERLİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Her ne kadar askerlere gerekli temel tecçizat sağlansa da askere gidenlere tavsdiye edilen bazı kişisel eşyalar bulunmaktadır.

1. Boyuna Asılabilen İpli Cüzdan

2. Banyo MalzemeleriŞampuan, lif, sabun, kulak temizleme çubuğu almanızda fayda var. Yüz havlusu ve banyo havlusu girişte veriliyor.

3. Kişisel Bakım MalzemeleriTırnak makası, cımbız alın veya ihtiyacınız olan başka özel bakım malzemeleri...

4. El ve Yüz İçin Vücut KremiAskerde açık alanda hava değişiminden, soğuktan veya sıcaktan el, yüz ve dudak çatlamaları gerçekleşiyor. Bunlar için el, yüz, dudak kremleri almanızda fayda var.

5. İçlikAcemilik eğitim döneminiz kış mevsimine denk geliyorsa mutlaka içlik alınız.

6. Bot Kilidi ve Valiz Kilidi

7. Traş MalzemeleriTraş köpüğü, traş bıçağı. Koltuk altı ve genital bölgedeki kılları almak için 2-3 adet banyo traş bıçağı alın. Elektrik ile çalışan traş makinası ve kolonya yasaktır.

8. SaatNöbet, içtima, kalkış saati kadar pek çok şey için iyi bir saatinizin olması gereklidir.

9. Ankesörlü Telefon Kartı ve Askercell HizmetiAnkesörlü telefon ile konuşmak için telefon kartı alınız. Telefon kartları kantinde satlsa da çabucak tükenmektedir.2015 ile hizmete giren Askercell hizmeti sayesinde Turkcell faturasız hattınız ile kamerasız bir telefona Askercell hizmeti tanımlatıp bu telefon ile gidebilirsiniz.

10. Bot Boyası ve Bot FırçasıHer sabah botunuz boyalı şekilde içtimalara çıkacağınızdan bot boyası ve fırçası almalısınız.

11. İğne iplik ve Çengelli iğneKıyafet onarımı veya yataqınızı düzenli yapmanıza yardımcı olması için yanınızda götürmenizde fayda var.

12. Ortopedik tabanlık ve VatkaAyaklarınızın botlarda nasırlanmamasını istiyorsanız369. ortopedik tabanlık ve topuğa koymak için 3-4 vatka alabilirsiniz. Ayak topuğunuz 3. günden sonra bota vurmaya, ezilmeye başlayacaktır vatkayı topuğunuz ile botunuz arasına yerleştirerek bunu engellemiş olursunuz.

13. Askılık

14. Islak Mendil ve Selpak

15. Yara bandı ve Kulak tıkacı

16. Sivil GiysilerÇarşıya çıktığınızda giyebilmek için yanınızda bir miktar sivil kıyafet de bulunmalıdır.

17. Bankamatik Kartı

18. Mantar Kremi

19. Seccade (Namaz Kılıyorsanız)

askerlik

YORUMLAR 64
  • tayfun 4 yıl önce Şikayet Et
    sercan
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakkınızda herhangi bir sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır. Neden böyle der kasım ayında tecil bozdurdum
    Cevapla
  • Zeynel 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben askere ne zaman gideceğimi 1 ay önce sorgulattim. Bana muhtemel sevk tarihi 29 ocak 2019 dendi. Şimdi ise yerler açıklandı, ben yerime baktigim zaman "hakkınızda herhengi bir sınıflandırma sonucu yoktur " uyarısını veriyor anlamadim
    Cevapla
  • Kaan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bendede aynı
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yedek subay adayı msn
    Cevapla
  • ozgur 5 yıl önce Şikayet Et
    aradım askeriyeyi 20sine kadar zaman vaer diyor bekleyin takipte kalın diyor
    Cevapla
  • ozgur 5 yıl önce Şikayet Et
    bende aymısı yazıyor yarın askeriyeye gidicem
    Cevapla
  • Umut 5 yıl önce Şikayet Et
    Eylül askere gideceklerin yerleri nezaman aciklanacak
    Cevapla
  • sergen 5 yıl önce Şikayet Et
    bende ağustos 2.gruptayım hakkınızda herhangi bir sınıflandırma bulunmamaktadır yazıyor
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    açıklandı zaten de sülüs vermediler e devletten al 1 50 de diye e devlete giriyoruz bişey gözükmüyor
    Cevapla
  • melik bilgi 5 yıl önce Şikayet Et
    geliyoruz dedeler biletini getiriyorzzz yemekleri hazırlayınnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar