1 Mayıs tatili hangi güne geliyor? Bu yıl 1 mayıs 4 gün tatil mi?

Milyonlarca kişinin merak ettiği 1 Mayıs işçi bayramı (Emek ve Dayanışma Günü) 2018 yılı itibariyle hangi güne denk geliyor. Ülkemizde resmi tatil olarak kutlanan 1 Mayıs hafta içi mi yoksa hafta sonuna mı denk geliyor?

1 Mayıs tatili hangi güne geliyor? Bu yıl 1 mayıs 4 gün tatil mi?
1 Mayıs tatili hangi güne geliyor? Bu yıl 1 mayıs 4 gün tatil mi?
GİRİŞ 23.04.2018 10:17 GÜNCELLEME 23.04.2018 10:17

Resmi tatili merak eden çalışanlar ve öğrenciler 1 Mayıs işçi bayramının hangi güne denk geldiğini merak etmeye başladı. Ülkemizde her sene kutlanan ve resmi tatil olarak ilan edilen 1 Mayıs bu sene hafta içi mi yoksa hafta sonu mu olacak? Emek ve Dayanışma Günü olarak da geçen bir Mayıs'ta tatil planı yapanlar için detaylar haberimizde...

1 MAYIS HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

 

2018 yılı itibariyle resmi tatil olarak kutlanan 1 Mayıs salı gününe denk geliyor. Özel sektör çalışanları, memurlar ve öğrenciler bugün tatil yapacak.Bu sene hafta içine denk gelmesi sebebiyle her sene olduğu gibi 1 Mayıs işçi bayramı (Emek ve Dayanışma Günü) resmi tatil olacak.

1 MAYIS NEDİR? NEDEN KUTLANIR?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. 1 Mayıs dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!