30 Nisan Bugün ne kandili? Berat Kandili tam ne zaman?

Geçtiğimiz gün Miraç Kandilini ibadetlerle dualarla karşılayan vatandaşlarımız şimdide 2018 Berat Kandili ne zaman sorusunun yanıtı aramaya başladı. Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan berat etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, İlahi af ve rahmete nail olma anlamına gelen Berat Kandili Nisan ayının kaçında?

30 Nisan Bugün ne kandili? Berat Kandili tam ne zaman?
30 Nisan Bugün ne kandili? Berat Kandili tam ne zaman?
GİRİŞ 30.04.2018 08:45 GÜNCELLEME 30.04.2018 08:45

Ramazan ayına çok az bir zaman kanala kandil günlerini namazlarla, dualarla kısacası ibadetlerle geçirmek isteyen milyonlarca Müslüman 2018 Berat Kandili'nin ne zaman olacağını merak etmeye başladı. Ramazan'ın müjdecisi olan ve Şaban ayının içerisinde yer alan Berat Kandili borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan berat etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, İlahi af ve rahmete nail olma anlamına gelmektedir. Bu özel günü en güzel şekilde geçirmek ibadetlerle karşılamak isteyenler Berat Kandili'nin Nisan ayının kaçına denk geldiğini araştırıyor.

2018 BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı itibariyle Berat Kandili tarihini açıkladı. Buna göre Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili 30 Nisan pazartesi günü ihya edilecek. Bugüne özel ibadetlerine yön vermek isteyenler Diyanet tarafından hazırlanacak programları takip edebilecek.

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan'ın ilk günü son günü...

BERAT KANDİLİ NEDİR ÖNEMİ NELERDİR?

Mübarek aylardan biri olan Şaban ayına denk gelen Berat Kandili, bu ayın 15. gecesinde (14. günü 15. güne bağlayan gece) hatırlanmaktadır. Berat Arapçada temize çıkma anlamına gelir. Kandil olarak Müslümanlar tarafından karşılanılan bu gece, insanların önlerinde yaşayacakları bir sene içindeki olacakların Allah tarafından yazıldığı gecedir. Kulların bilmesi mümkün olmayan şeyleri Allah’ın bilmesi ve bunu kayıtlara geçmesi Berat gecesinde olmaktadır. O günü ibadetle geçiren kişilerin dualarının kabul olacağı ve günahlarının af olacağı pek çok ayet ve hadiste açıkça belirtilmiştir.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Halk arasında Mevlüt Kandili olarak da bilinen ve Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) dünyaya geldiği gece olan Mevlid Kandili ise 20 Kasım 2018 tarihine denk gelmektedir.

2018 Ramazan imsakiyesi belli oldu! Ramazan'ın ilk günü ne zaman?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar