Denizli'de yaban domuzu avcısı olarak tanınan Selçuk Poslu isimli kişi, sulama kanalına düşen yavru domuzları boğulmaktan kurtardı

Denizli'nin Çivril ilçesinde sulama kanalında sürüklenen 7 yaban domuzu, yaban domuzu avcısı Poslu tarafından kurtarıldı.

Yakacık Mahallesi yakınlarındaki sulama kanalında sürüklenen 8 yaban domuzu yavrusunu gören mahalle sakinleri, yaban domuzu avcısı olarak tanınan Selçuk Poslu'dan yardım istedi.

Olay yerine gelerek durumu Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne haber veren Poslu, hayvanların boğulma tehlikesinin artması üzerine kurtarma çalışması başlattı.

Suda sürüklenen yaban domuzu yavrularını elleriyle tek tek tutup çıkaran ve doğaya bırakan Poslu'nun kurtarma anı, bir arkadaşı tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Sulama kanalındaki 7 yavruyu kurtaran Poslu, 1 hayvanın telef olmasına engel olamadı.

Selçuk Poslu, yaptığı açıklamada, domuz avıyla uğraştığını, bu hayvanları iyi tanıdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Arkadaşlar telefon etti, kanala domuz düşmüş diye. Denizli Milli Parklar Şube Müdürlüğünü aradık. Onlar 'hemen geliyoruz, siz olay yerinin güvenliğini alın, başka kişiler vurmasın' dediler. Biz beklerken hayvanın biri yoruldu ve öldü. Biz de bunun üzerine çalışmaya başladık ve 7 domuzu sağ çıkardık. Ben avcıyım ama av sezonunun dışında hayvan vurmam, yavru ve hamile hayvanları asla avlamamam."

Yorumlar 30 Yorum Var
  • muhammet 11.05.2018 13:47
    helal olsun kardeşim ,Memlekette senin gibi merhametli insanlar çoğalır inşallah..
  • Halil 11.05.2018 11:56
    helal olsun yavru hayvanlara zarar vermiyor bir de kurtarıyor,ehil olduğu da her halinden belli
  • SEYFETTİN 11.05.2018 11:12
    Daha önce bir şehirde domuzu taşlayarak öldürüldüğüne şahit olmuştuk... Bu görüntüler yaratılanı yaradan dan dolayı sevmek gerekir.. Tebrikler...
  • quelle 11.05.2018 11:03
    tebrik ediyorum onların da canı var helal olsun
  • SELÇUK 11.05.2018 09:49
    domuz olmak haram değildir yemek haramdır o da Rabbimizin yarattığı mübarektir
Daha fazla yorum görüntüle