2018 Zonguldak imsakiye sahur ve iftar vakti! Sabah ve Akşam ezanı saati...

Milyonlarca Müslüman'ın heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi çattı. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyenlerin merak ettiği sahur ve iftar vakitleri ise belli oldu. Yine ibadetlerle dualarla geçirilecek olan Ramazan ayında 2018 Zonguldak sahur ve iftar vaktini Diyanet açıkladı. İşte Zonguldak Ramazan İmsakiyesi...

2018 Zonguldak imsakiye sahur ve iftar vakti! Sabah ve Akşam ezanı saati...
2018 Zonguldak imsakiye sahur ve iftar vakti! Sabah ve Akşam ezanı saati...
GİRİŞ 23.05.2018 14:37 GÜNCELLEME 23.05.2018 14:38

11 ayın sultanı Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirenler 2018 Zonguldak sahur ve iftar vakitlerini merak ediyor. 1.5 milyarın üzerinde Müslüman için çok özel ve yeri doldurulamaz bir anlamı olan Ramazan ayı bu senede ibadetlerle dualarla ve oruçla karşılanacak. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyenlerin merak ettiği sahur ve iftar vakitleri Diyanet tarafından açıklandı. Buna göre Zonguldak’da sahur kaçta olacak ve iftar saat kaçta yapılacak? 2018 Zonguldak Ramazan ayı imsakiyesine göre, sabah ezanı ve akşam ezanı saatleri belirlendi.

2018 Zonguldak İmsakiye!

 

Diyanet, Zonguldak’ın tüm ilçeleri için 2018 Ramazan imsakiyesini belirledi. Buna göre Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Karadenizereğli ve Merkez ilçeleri yukarıdaki sahur ve iftar vakitlerine göre oruç ibadetlerini yerini getirebilecek.

KAÇ SAAT ORUÇ TUTULACAK?

Müslüman vatandaşlar, 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'a bağlayan gece sahura kalkıp niyet edecekler. Vatandaşlar 30 gün boyunca oruç tutarken yaklaşık 16 buçuk saat iftarı bekleyecekler.

RAMAZAN AYINDAN YAPILACAK BAŞLICA İBADETLER

1.5 milyarın üzerinde Müslüman için çok özel ve yeri doldurulamaz bir anlamı olan 11 ayın sultanı Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah’ın rızasının kazanılacağı, elin kar da gönlün yarda olacağı bir mevsimdir. Bu ay gündüzleri oruçla, geceleri teravih namazlarıyla ihya edilir.

Bu ayda Peygamber Efendimizin müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı;

1-Açları doyurmak

2-Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

3-Kur’an okumak

4-Namazları cemaatle kılmak

5-Sahur yapmak

6-İftar ettirmek

7-Kadir Gecesini aramak

8-Sabretmek

9-İhsan ve ikramda bulunmak

10-Tövbe etmek

11-Cenneti istemek

12-Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

13-Ramazan umresi yapmak

2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet, Ramazan ayının başlangıç tarihini açıklamasının ardından gözler Kadir Gecesine çevrildi. Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlarımızın Kadir Gecesini bugün ihya edecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı arefesi 14 Haziran perşembe gününe denk geliyor. Ramazan Bayramının birinci günü 15 Haziran cuma ikinci günü 16 Haziran cumartesi üçüncü günü 17 Haziran pazar gününe denk geliyor.

Yani 2018 yılı itibariyle Ramazan Bayramının 9 gün resmi tatil olması söz konusu değil. Fakat Kurban Bayramı tatilinin uzun olması bekliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı