Özel lezzetlerden Kadayıf nasıl yapılır? Enfes Kadayıf Tarifi...

Mutfağınızın baş köşesinde özel lezzetlerin yerini almasını istemez misiniz? Tatlı düşkünleri görünümü, kıvamı ve tadıyla eşsiz bir bütünlük yakalayan Kadayıfı sıklıkla tercih ediyor. Peki; yılların eskitemediği vazgeçilmez lezzetlerden Kadayıf nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, doyumsuz tada sahip Kadayıf Tarifi!

Özel lezzetlerden Kadayıf nasıl yapılır? Enfes Kadayıf Tarifi...
Özel lezzetlerden Kadayıf nasıl yapılır? Enfes Kadayıf Tarifi...
GİRİŞ 28.05.2018 11:42 GÜNCELLEME 28.05.2018 11:52

Kadayıf uzun yıllardan beri; görünümüyle iştahları kabartan, kıvamıyla ağızları sulandıran, tadıyla ise cezbeden kilit lezzetler arasında yer almaktadır. Hem kendinize hem de sevdiklerinize ikram edebileceğiniz özel bir tat arayışı içerisindeyseniz bu tarif tam size göre! Gönüllerde taht kuran Kadayıfı doyasıya tüketmek için artık farklı bir adres aramanıza artık gerek kalmayacak. Evde kendiniz haberimizde sizin için sunduğumuz tarifteki gerekli malzemelere, hazırlanma biçimine ve püf noktalarına uyduğunuz takdirde usta elleri aratmayacak şekilde hiç tereddüt etmeden hem kendinizden hem de ikramda bulunduğunuz tüm sevdiklerinizden tam not alacak Kadayıf hazırlayabilirsiniz. Peki, üst kısmı çıtır çıtır, kenarları incecik görünüme, iç kısmı ise ağızda dağılan kıvama sahip Kadayıf nasıl nasıl yapılır? Hiçbir zahmeti olmaksızın hem kolay hem de hızlı bir şekilde hazırlanabilen Kadayıf yapımının püf noktaları nelerdir? İşte, geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetlerinden Kadayıf tarifi...

KADAYIF TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

 

 

500 gram

Tel kadayıf

200 gram

Tereyağı

1/2 su bardağı

Antep fıstığı içi

1 su bardağı

İnce çekilmiş antep fıstığı

Şerbeti için:

2,5 su bardağı

Toz şeker

2,5 su bardağı

Su

1 tatlı kaşığı

Taze sıkılmış limon suyu

kadayıf

KADAYIF NASIL YAPILIR? KADAYIF YAPIMI / HAZIRLANIŞI…

Öncelikle kadayıf tatlısının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirdiğiniz şerbet karışımına limon suyu ekleyip 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde bekletin.

Tel kadayıfı, yayvan bir tepsiye alın. Kadayıfları, elinizle açıp havalandırdıktan sonra açın.

Tereyağını, kısık ateşte eritin. Kullanacağınız tepsiyi bolca yağlayıp geri kalan tereyağını ılınması için kenarda bekletin. Bütün Antep fıstıklarını yağlanmış fırın tepsisine serpiştirin.

Yağlanmış ve fıstıkla kaplanmış fırın tepsisinin tabanını tel tel açtığınız kadayıfların yarısıyla kaplayın. Bu esnada kadayıfları azar azar serpiştirin ve tereyağına yapışmalarını sağlayın. İyice sıkışması için bir tepsiyle bastırarak üzerinden geçin.

İnce çekilmiş Antep fıstığı içini kadayıfların üzerini örtecek şekilde tepsiye serpiştirin.

Kalan kadayıfları azar azar ekleyin. Sıkışması için üzerlerine bastırarak fıstıkların üzerini kaplayın. Kalan eritilmiş tereyağı ile tatlının üzerini yağlayın.

Fıstıklı kadayıfı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üst kısmı kızaran tatlıyı, dikkatli bir şekilde ters çevirip, diğer tarafını da 10 dakika kadar kızartın.

Her iki tarafı da nar gibi kızaran kadayıfı, ılınması için 2 dakika kadar bekletin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti azar azar gezdirin.

Şerbetini içine çeken kadayıfı, dilimledikten sonra servis edin. AFİYET OLSUN…

kadayıf

KADAYIF YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kadayıfları, birbirine yapışmaması ve tel tel ayrılması için keskin bir bıçak yardımıyla üç, dört eşit parçaya bölün. Tel tel açıp, dittikten sonra kullanın.Arzuya göre önceden derin dondurucuda kapalı bir kapta beklettiğiniz kadayıfları kırarak kullanın.Fırından çıkan sıcak kadayıfı 2-3 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin.Her iki tarafının eşit derecede pişmesi için; pişirme işleminin sonuna doğru ters çevirdiğiniz kadayıfı aynı tepside 10 dakika daha pişirin.

Kadayıf tatlısını, porsiyonluk olarak rulo şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

kadayıf

KAYNAK: YEMEK.COM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir