Ramazan'ın 15.gününde yapılacak ibadetler nelerdir? Tüm faziletleri...

Faziletinin ve öneminin saymakla bitirilemeyeceği mübarek Ramazan Ayı'nın her gününde yerine getirilmesi gereken birtakım ibadetler bulunmaktadır. Peki, işlenen amellerden kat kat sevaba mazhar olunacağı Ramazan Ayı'nın 15.gününde yapılacak ibadetler nelerdir? Ramazan Ayı'nda ibadet etmenin önemi ve faziletleri...

Ramazan'ın 15.gününde yapılacak ibadetler nelerdir? Tüm faziletleri...
Ramazan'ın 15.gününde yapılacak ibadetler nelerdir? Tüm faziletleri...
GİRİŞ 30.05.2018 19:07 GÜNCELLEME 30.05.2018 19:08

Af dileyen Müslümanların bağışlanması ve kurtuluşa ermesi olarak müjdelendiği mübarek Ramazan Ayı'nın 15.gününe gelmiş bulunmaktayız. Yüce Allah'ın sayısız lütuflarına erişildiği bu özel ayın öneminden, sevabından ve faziletinden en verimli şekilde istifade edebilmek adına yerine getirilmesi gereken ibadetler bulunmaktadır. Peki, on bir aydan daha hayırlı olan ve yapılan ibadetlerin feyzinden fazlasıyla yararlanıldığı Ramazan Ayı'nın 15.gününde yerine getirilmesi gereken ibadetler nelerdir? Müminler için maneviyatı ve bereketi açısından büyük önem teşkil eden Ramazan Ayı'nda ibadet etmenin önemi ve faziletleri nelerdir? İşte; rahmet ve mağfiret ayı olarak nitelendirilen Ramazan Ayı'nda yapılacak ibadetler...

RAMAZAN'IN 15.GÜNÜNDE YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

 

 

ramazan ayı

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki;

" Bir kimse, bu gece bir Fatiha suresi ve on ihlas suresi ile altı rekat namaz kılsa, Allahü Teala, o kimseyi cehennemden uzak ettiği gibi, ona Tevrat'ı, İncil'i ve Hazreti İbrahim'e inen sahifeleri okumuş kadar sevap verir. Ayrıca yetmiş yıl aralıksız ve hiç dönmeden kafirlerle gaza etmiş gibi sevap verir. Aynı zamanda 100 kere de hac etmiş sevabı verir"

RAMAZAN AYI'NDA YAPILACAK İBADETLER...

1-Oruç tutmak

2-Geceleri Peygamber Efendimiz’in (SAV) sünneti olan teravih namazını kılmak

3-Kur’an okumak

4-Namazları cemaatle kılmak

5-Sahur yapmak

6-İftar ettirmek

7-Kadir Gecesini aramak

8-Sabretmek

9-İhsan ve ikramda bulunmak

10-Tövbe etmek

11-Cenneti istemek

12-Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

13-Ramazan umresi yapmak

14-Açları doyurmak

ibadet

RAMAZAN AYI NASIL İHYA EDİLMELİDİR?

Tefekkürde bulunulmalı, "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

Hayattaki manevî büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, mesaj yahut e-mail çekerek tebrik edilmeli, duaları istenmeli.

Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, ana sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterimize neler yazıldığı, Mahşer günü kurulacak büyük divanın tek Hâkimi Yüce Allah'ın (cc) hakkımızda nasıl bir hüküm vereceği düşünülmelidir.

Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli, iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

Başta bütün insanlık olmak üzere kendimize ve sevdiklerimize mümkün mertebe ismen dualar etmeli.

Peygamber Efendimize (s.a.s.) salât ve selâmlar getirilmeli, O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

İBADET

Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamette bulunulmalı.

Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı, vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

Bu aylar dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini daha fazla hissedeceğimiz aylardır.

Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmeli.

4 Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli, manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk'a niyazda bulunulmalı

İBADET

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...