Muğla'nın Datça ilçesinde, zıpkınla dalış yapan Rohat Basut (29), 160 santimetre boyunda ve 51 kilo ağırlığında dev akya avladı.

Datça'da, 4 yıldır profesyonel dalış gerçekleştiren Rohat Basut, Ege Denizi Gökova Körfezi Gereme açıklarında zıpkınla çıktığı balık avında, hayatının en büyük avını yakaladı. 3 arkadaşı ile birlikte dalış yapan Basut, 26 metre derinliğe indiğinde agaşon (ses) yaparak, bir süre bekledi. Çıkardığı sese aldanıp, kendisine yaklaşan dev balığı gören Basut, ilk atışında hayvanı baş kısmına yakın yerden vurdu. Hayvanı öldüremeyen Basut, uzun süren uğraşlar sonucu ikinci atışını yaparak, balığı yakalamayı başardı.

Arkadaşlarının da yardımıyla 50 dakikalık mücadelenin ardından dev balığı tekneyle çıkarmayı başaran Rohat Basut, Datça'da ilk kez bu kadar büyük akya ile karşılaştığını söyledi. Datça Yarımadası'nın kuzeyinde, Ege Denizi kıyılarında dalışlar yaptığını anlatan Basut, "Arkadaşlarımla birlikte bu kez de Gereme açıklarında dalış yapıyorduk. Ava çıkarken, büyük bir balık vuracağımı hissediyordum. Adeta içime doğdu; ancak doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar büyüğünü bende beklemiyordum" diye konuştu. 

Nefesle 40 metreye kadar dalışlar yapabildiğini belirten Basut, "2,5- 3 dakika kadar deniz dibinde kalabiliyorum. Dalgıçlık profesyonellik gerektiriyor. Çok uzun süreli eğitimler ve tecrübe gerektiriyor. Kimse eğitim almadan dalış yapmaya heveslenmesin" dedi. Rohat Basut, yakaladığı dev balığın bir bölümünü parçalayıp, buzlukta saklayacağını, kalan bölümüyle ise arkadaşlarına ziyafet çekeceğini söyledi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • ibrahim yılmaz 08.06.2018 17:19
    benim attığım linkde videolu çekim ve 52 kg akya balığı vardır...videosu olmayan zıpkınla vurulmuş gibi gösterilen pek çok haberlerede itibar edilmiyor bazı zamanlarda
  • ali 08.06.2018 17:04
    anca 30 kilo var nerde 51 kilo
  • Agaşon 08.06.2018 16:34
    Nekadar gerizekalıca yorumlar var... herkes bilmediği şeyler hakkında ne kadar emin konuşuyor helal valla... bilmiyorsanız aptalca yorum yapmayın bari..
  • oguz 08.06.2018 14:42
    Tek nefeslik dalışlarda vurgun olmaz. Ayrıca standartlar dahilinde bir balık avlamış arkadaşımız, kendisini tebrik ediyorum. Trol avcıları dipte ne kadar yavru varsa hepsini topluyor, balıkları kurutan bu şekilde bilinçsiz trol avcılığı yapanlardır.
  • Fatih 08.06.2018 14:38
    Çok tehlikeli çok yakın arkadaşım vurgun yiyerek öldu dikkat etmek gerekir
Daha fazla yorum görüntüle