Leyla Bilginel kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Ünlü oyuncu Leyla Bilginel'in sivrisinek ısırması sonucunda yaşam mücadelesi verdiğinin bilgisine ulaşıldı. Peki, bir süredir Dang Humması hastalığıyla savaşan Leyla Bilginel kimdir? Pek çok dizi ve tiyatro projelerinde görev alan Leyla Bilginel aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Leyla Bilginel kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?
Leyla Bilginel kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?
GİRİŞ 26.06.2018 16:15 GÜNCELLEME 26.06.2018 16:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Leyla Bilginel'den sevenlerine acı haber geldi! Tayland'a yerleşen ünlü oyuncu Leyla Bilginer, sivrisinek ısırması şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Bir süredir yakalandığı Dang Humması hastalığı yüzünde tedavi altında tutulan Leyla Bilginel yaşam mücadelesi sürdürmektedir. Sevenlerini büyük bir yasa boğan bu gelişmesinin akabinde, kamuoyu tarafından Leyla Bilginel'in kim olduğu ve hayatı konusunda hız kesmeden araştırmalara başlandı. Peki, dizi ve tiyatro projeleriyle kendini gösteren Leyla Bilginel kimdir? Oyuncu kimliğinin yanı sıra haber sunucusu olarak da görev icra etmiş Leyla Bilginel aslen nereli ve kaç yaşındadır?

LEYLA BİLGİNEL KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 

 

Leyla Bilginel, 21 Aralık 1977 tarihinde Ankara'da hayata gözlerini açtı. Üniversite eğitimini Ankara Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlayarak mezun oldu. Bir çocuğa sahip olan Leyla Bilginel’in oğlunun adı Serkan Kayra’dır.

Leyla Bilginel, kariyer hayatına ilk kez haber sunucusu olarak başladı. İki yıl boyunca haber sunuculuğu görevini icra etmesinin ardından bu görevden ayrılma kararı aldı.

Ankara’da Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünde eğitim görürken, iki yıl boyunca devlet tiyatrolarından oyunculuk alanında eğitim aldı. Sonrasında reklam filmleri ve katalog çekimlerine başlayan Leyla Bilginel oyunculuğa adım atmış oldu. Oyunculuk hayatı boyunca pek çok önemli diz projelerinde görev üstlendi.

Kariyerinde tiyatro oyunlarında da görevini yürüten Leyla Bilginel, 2013 tarihinde "Sevme Yanarsın" adlı tiyatro oyununda yer aldı. Charles Dyer'in "Taşralı" oyunundan esinlenerek Özdemir Çiftçioğlu tarafından sahneye konulan "Sevme Yanarsın" isimli oyunda görev alan Leyla Bilginel burada Onur Şenay ve Genco Çağlar'la birlikte aynı sahneyi paylaştılar.

leyla

LEYLA BİLGİNEL’İN ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLM PROJELERİ

1998 - Aynalı tahir (Dizi)

2001 - Nisan Yağmuru (Dizi) 

2002 - Seni Yaşatacağım (Dizi) 

2002 - Yesil Işık

2005 - Savcının Karısı (Dizi) 

2006 - Kördüğüm (Dizi) 

2007 - Gurbet yolcuları (Dizi) 

2007 - Emret komutanım: Şah mat 

2008 - Pars: Narkoterör (Dizi) 

2009 - Maskeli balo (Dizi) 

2010 - Kılıç Günü (Suzan Kızıltan)(Dizi) 

2013 - (Q)üfür (Gülizar) (Sinema Filmi)

LEYLA