Rüyada deniz görmek ne anlama gelir? Rüyada deniz görmenin tabiri...

Rüyada görülen deniz genellikle hayra yorulmuştur. Denizin zenginliği, ferahlığı temsil etmesi rüyasında deniz gören kişinin de hayatına ayna olacaktır. Rüyada deniz gören kimse huzura erer, maddi ve manevi yönden doyum yaşar. Gayrimüslim ise dine döner. İşte, rüyada deniz görmenin anlamı ve ayrıntılı tabiri...

Rüyada deniz görmek ne anlama gelir? Rüyada deniz görmenin tabiri...
Rüyada deniz görmek ne anlama gelir? Rüyada deniz görmenin tabiri...
GİRİŞ 11.09.2020 13:08 GÜNCELLEME 20.02.2021 13:07
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rüyada deniz görmek; maddi yönden rahatlamak, berekete erişmek demektir. Rüyasında deniz gören kimse için yeni kazanç kapıları elde edilir. Arzuların gerçekleşmesine, mala, işe, sanata; bitimsiz ihtirasa, tehlikeli iş ve dünya münasebetlerine işaret eder. Bunun yanında rüya sahibi gördüğü denizin hazzını refahını gerçek hayatında da yaşar. Deniz rüyanızda uzak bir yerde ise bir takım işlerinizin zorlukla geçeceğine ama hayırla nihayete ereceğine işaret eder. Peki, farklı durum ve şekillerle rüyada deniz görmek ne anlama gelir? İşte, rüyada deniz görmenin ayrıntılı tabiri...

Rüyada dalgalı deniz görmek

Denizin dalgalı olduğunu görmek zalim bir başkana işarettir. Rüyada denizin karanlık ve kasvetli olması işlerin ters gideceğinin habercisidir. 

Denizi pis ve bulanık olarak görmek 

Sıkıntılı günler yaşadıktan sonra refaha ve huzura erişileceğine işaret eder. Bulanık deniz rüya sahibinin endişeli halinin bir yansımasıdır. 

Rüyada dalgasız, berrak ve temiz bir deniz görmek 

Diğer rüyanın tersi olarak adaletli bir başkana işaret eder. Rüya sahibinin çok rahat ve varlıklı bir hayat yaşaması anlamına gelir. Durgun deniz, adil yönetici; coşkun ve hırçın deniz ise, zalim ve adaletsiz yönetici olarak yorumlanır. 

Rüyada Deniz Görmenin Tabiri

Rüyada sakin ve güzel bir deniz görmek, kişinin tekamülünde büyük bir aşama kaydedeceğine yorulur. Yaşamınızdaki olaylara daha farklı bir gözden bakmaya başlayabilirsiniz. Hayatınızdaki her şeye çok daha başka bir anlam verebilirsiniz. Sizin için çok önemli gibi görünen konular bir anda boş ve gereksiz gelebilir. Canınızı sıkan, sizi üzen ve tasalandıran durumlar ve olaylar, bakış açınız değiştiğinden dolayı basit ve anlamsız görülebilir. Böyle bir rüya olgunlaşmanın ve içsel dinginliğin simgesidir.

Rüyada denizde yüzmek 

Üzüntüden, gam ve kederden kurtuluşa ve büyük hayra, deniz altında yüzmek maddi, manevi başarıya, yolculuğa, yeni bir işe girmeye yorumlanır. 

Rüyada denizde boğulmak

Aşırı ihtiraslı bir şekilde işlerinize tutunduğunuzun göstergesidir. İşinizi tutkuyla yapmanız güzel bir şeydir fakat aynı zamanda işinize kendinizi adayarak iş ve para dışında bir şey düşünmemeniz kendi kendinize zarar vermeniz anlamına gelir.

Rüyada Deniz Görmenin Yorumu

Rüyada denizde yıkanmak 

Dert ve sıkıntılarınızdan kurtulup arınacağınıza işaret eder. Ticaretle uğraşan ve bu rüyayı gören kimse borçlarından kurtulur. Eğer pis ve bulanık bir denize giriyorsanız, bu rüya iş ve özel hayatınızda bazı sıkıntılar ile karşı karşıya kalacağınızın habercisidir. 

Rüyada deniz suyu içmek

Rüyasında deniz suyu içen kişi hem maddi hem manevi olarak büyük ferahlığa kavuşur. Gelirinde sıkıntı varsa geliri artar, gönül ilişkilerinde sorunlar varsa çözülür, hane içindeki huzuru geri gelir. Eğer denizin suyunun bütününü içmişseniz, bilgeliğe ereceğinize delalet eder. İçtiğiniz deniz suyu eğer kirliyse bazı şeylerin sizi kaygılandıracağına yorulur.

Allame Meclisi ise bu konuda farklı bir yorum getirmiştir. Rüyada deniz suyu içmek, liderliğin simgesidir. Küçük ya da büyük bir insan topluluğuna liderlik yapabilirsiniz.

Rüyada denizin tamamen kuruduğunu görmek 

Aslında sadece sizi ilgilendiren bir durumun haberi değildir. Deniz tüm insanlığa hizmet eden bir nimet kapısıdır. Dolayısı ile rüya tabiri yapan kişiler denizin durumunun rüyayı gören kişinin yaşadığı şehir ya da ülkeyi temsil ettiğini düşünmektedirler. Denizin tamamen kurumuş olması ise, ülke yönetimindeki kişilerin başarısızlığına yorulmaktadır. Denizin zeminini görebileceğiniz kadar deniz kurumuş ise ülke yöneticisinin adil olmayan bir kimse olacağına işaret eder.

Rüyada Deniz Suyu İçmek

Rüyada deniz kenarı görmek

Bu rüyayı gören kısa zamanda aşık olacağı birisi ile karşılaşır. Deniz kıyısında oturan eğer bekarsa evlenir eğer evli ise aile yaşantısı oldukça huzurlu ve mutlu olur. Deniz kıyısı ferahlamaya, rahatlamaya ve tüm sıkıntılardan kurtulmaya işarettir.

Rüyada denizi başta başa yarmak;

Keder, üzüntüden kurtulmağa, istek, arzularının yerine gelmesine, gönül sefasına yorumlanır. 

Rüyada denizde yürüdüğünü görmek 

İmanınızın artacağının müjdecisidir. Bu rüya dini dünyanızdaki tekamüle işaret eder. Dünya işlerinden çekileceğinize ve huzuru kendi içinizde bulacağınıza yorulur.

Rüyanızda denizde hazine bulmanız ve denize dalarak bu hazineyi çıkartmanız, talihinizin artacağına ve çevreniz tarafından saygın bir kimse olacağınıza delalet eder.

Rüyada denizden su almak 

Allahu Teala'nın ihsanına nail olmaya işaret eder. 

Rüyada denizin taşması, çıkacağınız bir yolda karşınıza sizi ürkütecek bazı olaylarla karşılaşabileceğinizin habercisidir.

Rüyada denizin engel önünüze olması

Rüyasında çıktığı yolda denizin kendine engel olduğunu gören kimse, planladığı yolculuğa çıkamaz. 

Rüyada Denizde Yürüdüğünü Görmek

Rüya Alimlerine Göre Rüyada Deniz Görmek

Danyal (as.) göre; mutlaka halife, sultan veya faziletli bir alimle, Denizi saf, temiz, düzgün bir halde görmek, adaletli devlet reisine, bulanık, kötü, çırpınır görülmesi, zalim, cebbar sultan anlamındadır. Denilmiştir ki: Rüyada deniz, ıstırap veren, helak eden bir fitnedir. Deniz rüyası, cehenneme dahi yorumlanmıştır. Yine deniz rüyası, yolculuğa, harbe, harpte elde edilecek mala, ganimete alamettir.

Abdülgani Nablüsî; rüyada denizi, kuvvetli, cüsseli, adil ve müşfik bir devlet adamı, tüccar için mali, çırak için ustası olarak tabir etmiştir.

Cafer i Sadik ise; Mülk ve devlet başkanı, büyük kimseler, alim, ilim, mal, iş, alim, melik ve sultan, ilim, insanların büyüğü ve reisi, iş ve gayret ve mal şeklinde yorumlamıştır.

Kirmanî; Rüyada denizden su içtiğini ve suyun soğuk olduğunu gören biri ile mahkemelik olur, rüyayı gören ilim adamı ise ilmi artar, hükümet adamı ise itibari ziyadeleşir.

Cabirü'l-Mağribî: Denizin kuruması, devlet başkanının vefatına veya askerinde noksan husulüne, düşman karşısında mağlup olmasına tabir edilmiştir.

YORUMLAR 16
  • Sude 4 yıl önce Şikayet Et
    Rüyanda evimizin önünde çox çok güzel bir deniz gördüm.Öyle güzeldi ki anlatamam
    Cevapla
  • turkan Sağlam 4 yıl önce Şikayet Et
    Cevap bekliyorum sizlerden
    Cevapla
  • turkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruyamda büyük bir deniz gordum kiyilari karanlikti kayarak denize dustum yanimda bayan arkasimin oldunu fark ettim elini tutarak denize düştük su cok guzeldi amaama arkadasin sudan cikmadi kayip ettim sonra kiyiya yaklastim orada olumu ysninda birileri daha vardi guneleniyordu oglumun yanina dogru gittim cok guzel gunusli deniz vardi gordum her yer denizdi suya batmadan icinde yürüyoryürüyorumdum acaba ne anlama gelir
    Cevapla
  • Yeliz 5 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda deniz gördüm oltamı attım denize düşen kovam vardı onu buldum çıkadıyom derken değişik bir ocak çıkardım denizden 2 bayan geldi bu kova deyil ocak dediler ve ocağı yaktılar bu ne anlama geliyor
    Cevapla
  • KELEBEK 2 yıl önce Şikayet Et
    hahahahah değişikmiş
    Cevapla
  • behice tunca 5 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir haber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar