Aref Ghafouri kimdir, kaç yaşındadır? Aref'in sağlık durumu nasıl?

Yetenek yarışmasında birinci olan İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri ölümle pençeleşiyor. Bir kobra yılanı tarafından ısırılan genç illüzyonist Aref'in hayatı tehlikede. Sağ kolunun bileğine yakın bir yerinden ısırılan Aref'in kurtulması bir panzehire bağlı. Peki, tedavi için birçok ülkeye gönderilecek olan Aref Ghafouri kimdir?

Aref Ghafouri kimdir, kaç yaşındadır? Aref'in sağlık durumu nasıl?
Aref Ghafouri kimdir, kaç yaşındadır? Aref'in sağlık durumu nasıl?
GİRİŞ 20.07.2018 10:00 GÜNCELLEME 20.07.2018 14:40
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sihirbazlık gösterileri ile ünlü olan ve tüm Türkiye tarafından tanınan illüzyonist Aref Ghafouri Antalya'da beş yıldızlı bir otelde gösteri için kullandığı kobra tarafından ısırıldı. İlk müdahaleyi kendisi yaparak zehrin yayılmasının önüne geçen Aref, acilen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yaşaması için gerekli olan kobra zehri panzehiri Türkiye'de bulunmuyordu. Bunun için yalnızca Fransa ve Mısır'da bulunan panzehire ihtiyaç vardı. 24 saat içinde ulaşılması mümkün olmayan panzehir için Aref'in nakli gerekliydi. Panzehire en yakın nokta olan Mısır, Aref'e acil gereken vizeyi vermedi. Olaya ilişkin harekete geçen Dışişleri Bakanlığı da harekete geçse de çabalar sonuçsuz kaldı. Peki, gösterisinde kullandığı yılan tarafından sokulan ve hayati tehlikesi bulunan Aref Ghafouri kimdir? İşte, Aref'den gelen son haberler...

 

AREF'İN HAYATİ TEHLİKESİ VAR MI?

Kobra cinsi bir yılan tarafından sağ kolundan ısırılan ve ısırılan bölgede komplikasyon olan Aref'in hayatı tehlikede. İyileşmesi için gereken panzehirin Türkiye'de bulunmaması Aref için yurtdışında panzehir araştırmasını beraberinde getirdi. Yalnızca Fransa ve Mısır sınırlarında bulunan panzehir için harekete geçen Aref'in yakınlarının çabaları sonuçsuz kaldı. 

Panzehirin Türkiye'ye getirilmesi uzun süreceği için, Aref'in oraya nakledilmesi söz konusu oldu. En yakın nokta olarak tercih edilen Mısır'ın Türk vatandaşları için vize uygulaması yapması buna engel oldu. Hızlı bir şekilde çıkarılamayan vize için Dışişleri Bakanlığı dahi devreye girse de çabalar yine sonuçsuz kaldı. Son olarak Kahire Büyükelçiliği Aref için harekete geçti. 

AREF MISIR'A GÖNDERİLDİ, DURUMU DAHA İYİ

Vize krizinin aşılmasının ardından Mısır'a gönderilen Aref'in sağlık durumunun düne göre daha iyi olduğu belirtildi. Vize krizi nedeniyle hastanede müşahede altında tutulan Aref, Dışişleri Bakanlığı’nın girişimi ile alınan vize ile beraber havalimanına götürülmek üzere hazırlandı. Saat 12.45’te bir sağlık ekibi eşliğinde hastaneden çıkarılan Aref, özel ambulans uçağa bindirildi ve uçakta son kontrolleri yapıldı. Doktorların onayından sonra Aref Ghafouri’nin içinde bulunduğu uçak, saat 13.30’da Mısır’a gitmek üzere hareket etti.

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür Aref'in sağlık durumunun düne göre daha iyiye gittiğini belirtti. Ghafouri’nin sağlık değerlerinde anormallik görülmediğini, tedaviyle ilgili her türlü girişimin yapıldığını kaydeden Dr. Hülür; ısırmanın 'ikinci evre yılan sokması' olarak değerlendirildiğini, sokulan bölgede 'lokal zehirlenme' olduğunu ve bütün vücuda yayıldığını düşünmediklerini dile getirdi. 

"ÖLÜMLE HİÇ BU KADAR YAKIN OLMAMIŞTIM"

Kobra yılanı ile 3 yıl evvel çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Aref, altına "Ölümle hiç bu kadar yakın olmamıştım" notunu düştü...

İYİLEŞMESİ İÇİN PANZEHİR BEKLENİYOR

Antalya'da müşahede altında tutulan Aref Ghafouri'nin sağlık durumu hakkında bilgi veren asistanı Yana Vinter, "Hastaneye geldik tedbir amaçlı. Ama sonra Türkiye'de kobra yılanı panzehiri bulunmadığını öğrendik. Şu an bekliyoruz panzehiri bulmak için. Farklı girişimlerde bulunduk, sağ olsun arkadaşlar yardımcı oluyor. Şu an durumunda sorun yok, normal, inşallah daha da iyi olacak panzehiri bulunduğu zaman." dedi.

İyileşmesi için 8 saati bulunan Aref'in hastanede devamlı olarak,  “Bir kaç saatim var. Ölmemi mi istiyorlar? Niçin vize vermiyorlar?” dediği öğrenildi. Aref’in durumuyla ilgili ‘acil’ kayıtlı rapor düzenledi. Vize alındığı takdirde Mısır’a bu raporla gidecek. Öte yandan Mısır'da bulunan Kahire Büyükelçiliği Aref'in kurtulması için harekete geçti. Son sağlık durumu ile ilgili zehrin henüz yayılmadığı, ancak vücutta uyuşmaların başladığı söylenildi. Uzmanlar, bugün içerisinde panzehir iğnesi yapılmazsa Aref’in zehirleneceği ve hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

KOBRA KENDİ YILANIYDI, GÖSTERİLERDE KULLANIYORDU

Kobranın Aref'in kendi yılanı olduğunu belirten asistanı, "Yılanla küçük bir gösterisi oluyor. Fazla bir şey yaptırmıyordu. Kutudan çıkartıyordu, geri koyuyordu. O kadar, kobranın başka bir işlevi yoktu. Zorlayacak ya da hayvanı uğraştıracak bir durum yoktu. Hayvanın gayet güzel yaşadığını biliyorum. Sadece görünmesi açısından kollanıyordu. 30 saniye ile 1 dakika arasında bir gösteri yapıyordu" dedi. 

AREF GHAFOURİ KİMDİR?

İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri, 11 Aralık 1989 tarihinde dünyaya gelmiştir. İllüzyona henüz 11 yaşında iken başlayan Aref'in ünü Acun Ilıcalı'nın Yetenek Sizsiniz yarışması ile olmuştur. 2011 yılı Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılan Aref, yarışmadan birinci olarak ayrılmıştır. Aynı yıl 2011 Merlin Ödülleri'nde "Dünyadaki En Ekstrem Sihirbazı" ödülünü almıştır. Türk vatandaşı olan Aref, tehlikeli gösterilerine devam ediyor. Sosyal medya hesabından vahşi hayvanlarla gösteri ve pozlarını paylaşan genç sihirbaz geçtiğimiz gün kendi kobra cinsi yılanı tarafından sokuldu. Panzehiri henüz erişilemeyen Aref'in hayati tehlikesi devam ediyor. 

YORUMLAR 12
  • Asuman 3 yıl önce Şikayet Et
    İnanılmazdı AREF
    Cevapla
  • arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Sihirle büyüyle ugraşanın hali böyle olur
    Cevapla
  • Asuman 3 yıl önce Şikayet Et
    İnanılmaz
    Cevapla
  • ertuğrul yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok yetenekli başarılı bir insan tebrikler,bravo...
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    artık programlara çıkartırsınız bunkadar uğraştı
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    getirttiğin hayvanın panzehrini de getirseydin iyiyd ibu ülkede olmayan yılanın panzehri olmaz sanırım
    Cevapla
  • ertuğrul yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama olmayabilir,ama çaresi bulundu,Aref çok değerli birisidir.
    Cevapla
  • Tuzak 5 yıl önce Şikayet Et
    Yabani hayvana kutuda eziyet et ...beter ol
    Cevapla
  • ertuğrul yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle değerli bir insana hakaret etmek terbiyesizliktir,bu değerli insan çok yeteneklidir,insandır öncelikle.!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'