Sokak köpeği bacağını yaladı, burnunu ellerini ve bacağını kaybetti!

Amerika'da yaşayan Greg Manteufel, sokak köpeği tarafından bacağının yalanmasıyla enfeksiyon kaptı. Gerçekleşen olayın ardından kollarını ve bacaklarını kaybetti, burnu çürüdü. Uzmanlar ise konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Sokak köpeği bacağını yaladı, burnunu ellerini ve bacağını kaybetti!
Sokak köpeği bacağını yaladı, burnunu ellerini ve bacağını kaybetti!
GİRİŞ 02.08.2018 09:05 GÜNCELLEME 02.08.2018 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan 48 yaşındaki Greg Manteufel, hayatını karartan bir olayla karşı karşıya kaldı. Greg Manteufel, köpeği bacağını yaladıktan sonra hayatı tehdit eden bir enfeksiyonun tetiklemesi sonucunda kollarını ve bacaklarını kaybetti. 

Uzmanlar, kapnocytophaga canimorsus bakterisinin sağlıklı kediler ve köpeklerin tükürüklerinde bulunduğunu, ancak bağışıklık sistemi baskılanmış insanlarda enfeksiyona yol açabileceğini kaydetti

 

 

AMAN DİKKAT! BULAŞICI...

Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH)'ne göre; kapnocytophaga canimorsus adı verilen bakteri, sağlıklı köpeklerin ve kedilerin tükürüğünde bulunuyor.

Japonya'da 2014'te yapılan bir araştırma, bu bakterilerin köpeklerin yüzde 69'unda, kedilerin de yüzde 54'ünde bulunduğunu ortaya koydu. Bakteriler insanlara ısırık ya da yalama yoluyla bulaşabiliyor. 

Yapılan açıklamaya göre; çoğu insan, bu bakterilerle enfekte olsa bile herhangi bir semptom görülmeden hayatına devam ediyor. Fransa'da yapılmış 2003 tarihli bir çalışmaya göre ise; bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde bu bakteriler ağır hastalıklara sebep olabiliyor.

YORUMLAR 1
  • Aysema 5 yıl önce Şikayet Et
    Simdi bunu okuyan hayvanlara antipatik davranicak adamda saglik sorunu vardi hayvan vesile olmus ortaya cikmasina sadece
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız