Büyü nasıl bozulur?

Bir yerde muska ve benzeri büyü malzemeleri bulduğunuz takdirde ne yapmalısınız? Endişeye mahal var mı? Büyü tesir edebilir mi, bozmak için ne yapmalı? İlahiyatçı Mehmet Paksu yanıtladı:

Büyü nasıl bozulur?
Büyü nasıl bozulur?
GİRİŞ 21.09.2007 08:15 GÜNCELLEME 21.09.2007 08:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bir insana büyü yapılmışsa nasıl bozulur ve büyüden korunmak için hangi dualar okunmalıdır? Büyünün asıl etkisi, insanın moralini bozması, önünü tıkamasıdır.


İnsanın evinde işyerinde, cebinde çantasında ve yatağında 'büyü' parçaları görmesi, onları ciddiye alarak başına gelen her şeyin bundan bilmesi, zaten onun içini kemirmeye yeter de artar bile... Tedbir ve çare olarak yapılacak tek şey vardır. O da 'Allah dilemedikçe kimse bana zarar veremez. Rabbim de benim zararıma olan bir şeyi yaratmaz. Şer gibi görünen, zararlı gibi görünen şeylerde bile bir çeşit hayırlı sonuçlar vardır' inancını sağlam tutmak gerekir.


Diğer bir önlem de, Kur'ân'ın öğrettiği ve Peygamberimizin (a.s.m.) tavsiye ettiği gibi, zararlı şeylerin ve zarar vermeye çalışanların şerrinden Allah'a sığınmak, Ona yalvarmak, Ona dua etmek, Ona olan yakınlığımızı arttırmak, Onu her yerde hâzır ve nâzır görerek, huzurunda olduğumuzu fark etmektir.


Bunun yerine inanan bir insanın herhangi bir problemini çözmek için sihirbaza ve büyücüye gitmesine müsaade edilmemiştir. Kâğıt, muska ve büyü yapması yasaklanmıştır.


Bir yerde muska ve benzeri büyü malzemeleri bulunsa ve görülse dahi, her şeyden önce bir endişeye düşmemelidir. Hele hele, her şeyi büyüden bilme gibi bir hataya da kapılmamalıdır.


Çünkü her olayın dizgini ve idaresi Allah'ın elindedir. Bundan dolayı doğrudan doğruya Allah'a sığınmalı ve Ona yönelmelidir. Büyücülere gidip de onlardan bir şey beklemek, bir çareden öte çaresizliktir, dermandan ziyade derdine dert katmaktır. Çünkü işin istismarcısı ve tüccarı olan bu kişiler, insanın moralini bozmaktan başka bir şey yapmazlar.


Varsa bir rahatsızlık veya psikiyatrik bir hal, doktora başvurmalı, tedaviyi ihmal etmemeli; elimizi de devamlı duaya açık tutmalıyız. Peygamberimizin (a.s.m.) uyguladığı ve tavsiye ettiği gibi, Felak ve Nâs sureleriyle birlikte Âyetü'l-Kürsî gibi duaları manevi bir siper ve koruyucu olarak görüp okumalıdır.


mehmetpaksu@gmail.com 


(Bugün)

YORUMLAR 4
  • Mehlika Aydogmus 16 yıl önce Şikayet Et
    hem ayet hem dua.... Böyle konularda bile ucunu siyasete dayandırabilen insanlara sasıyorum...yazık. Herseyi siyasete malzeme yapmayın. Artı Ayetel kürsi tamam bir ayettir. ama (madem yorum yapıyorsunuz bilmeniz gerekir) bazı ayetler dua olarak okunur.bunlardan biri de Ayetel kürsidir. dua olarak söylenen ve okunan bir cok ayet vardır.bildiginiz konularda yorum yapın lütfen...
    Cevapla
  • Hasan Gür 16 yıl önce Şikayet Et
    Ayet-el Kürsi dua mı?. Buna da şükür. Haberin BUGÜN\'de yayınlamasına bakınca doktor falan tavsiye etmişler. E bu büyü işlerini çözen karşılığında bir menfaat beklemeyen ve para veya hediye almayan gerçek hocaları tavsiye decek değildi ya. Diyalog hoşgörü ayağına papazları tavsiye etmediğine şükür.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 16 yıl önce Şikayet Et
    Duaların önemli bir bölümü ayettir!. Duayı Kur\'anda geldiği şekliyle yapmak onun kabule şayan olması açsından önemlidir. Tahiyyatta okuduklarımızın kaç tanesi ayet değil mi?
    Cevapla
  • deniz bahar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Cümlelere lütfen dikkat!!! Ayetel Kürsi dua değildir, Kur\'anı Kerim\'de Bakara Süresinde bir ayettir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar