Şanlıurfa düğünlerinde artık silaha geçit yok!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde ‘Silaha Hayır’ kampanyası başlatıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin başlattığı kampanya büyük ilgi ve destek gördü.

Şanlıurfa düğünlerinde artık silaha geçit yok!
Şanlıurfa düğünlerinde artık silaha geçit yok!
GİRİŞ 16.09.2018 16:40 GÜNCELLEME 16.09.2018 16:41

İlk olarak köyde düzenlenen bir sünnet düğününde asılan afişlerle konuya dikkat çekildi. Oldukça kalabalık bir katılımın olduğu sünnet düğününde silah sıkılmaması sevinçle karşılandı.

Bireysel silahlanmaya karşı mücadele başlatan Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Ekinci, kampanyayı ilçelerinden başlattıklarını ve tüm ülkeye yayacaklarını ifade etti. Silah kullanımından dolayı her yıl çok sayıda ölüm ve yaralanma meydana geldiğini ifade eden Başkan Ekinci, “Başlattığımız kampanya ile amacımız; silah kullanımını engelleyerek, özellikle düğünlerde ölüm ve yaralanma olaylarına sebebiyet veren bu durumun önüne geçmek. Biz ilçemizden başlattık, umuyorum ki dalga dalga yayılarak tüm ülkede bir farkındalık oluşacaktır.” dedi.

 

Bireysel silahlanmanın en fazla doğu ve güneydoğu illerinde olduğuna dikkat çeken Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “her yıl ne yazık ki çok sayıda vatandaşımızı maganda kurşunuyla kaybediyoruz. Birçok vatandaşımız da yaralanıyor. En güzel günler bir anda matem günlerine dönüşebiliyor. ‘Düğün Evi, Yas Evi Olmasın’ sloganı ile başlattığımız kampanyayı ilk olarak bir sünnet düğününde hayata geçirdik. Köyün ve düğün evinin etrafına afişler astık, düğün sahipleri de misafirlerine ricada bulundular. Kalabalık bir katılım olmasına rağmen düğünde tek bir silah bile sıkılmadı. Herkes bu uygulamadan memnun oldu. İnşallah bu uygulamayı sürdüreceğiz. Hedefimiz Eyyübiye’den başlattığımız bu kampanyanın tüm ülkeye yayılması ve artık maganda kurşunları ile yaralanma ve ölüm olaylarının yaşanmaması” ifadelerini kullandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kirve olduğu sünnet törenine katılmadan önce mahallenin girişine ve caddelere ‘Düğünümüzde Silaha Hayır' afişler astırdı. Davetliler çağrıya uyarak silah kullanmadı. Başkan Ekinci, "Eyyübiyeliler olarak denize bir taş attık, inşallah dalga olarak tüm Şanlıurfa'ya ve Türkiye'ye yayılacaktır" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek