Kızıl tilki Cino yaylacıların sevgilisi oldu

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca köylülerinin kullandığı Lazcada 'Büyük Yayla' anlamına gelen Didingola Yaylası'nda görülen ve ' 'Cino' adı verilen kızıl tilki, yaylacılar arasında dolaşıyor, bırakılan yiyecekleri yiyor.

GİRİŞ 06.10.2018 12:16 GÜNCELLEME 06.10.2018 13:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çamlıhemşin ilçesine 35 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 392 metre yükseklikte Topluca köylülerinin kullandığı 'Didingola Yaylası'nda görülen kızıl tilki bir süre yaylayı gözledi. Vatandaşların uzaktan seyrettiği tilki, zamanla yaylaya yaklaşmaya başladı. Son aylarda yaylanın içine inen tilkiye vatandaşlar, 'Cino' adını koydu. Yaylanın içerisinde adı ile seslenilen tilki, vatandaşların yakınına kadar geliyor, bırakılan yiyecekleri yiyor. Tilki, beslendikten sonra yeniden uzağına gittiği yaylayı gözetliyor.  

Topluca Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Ahmet Çamkerten, tilkinin görüntülerini soysal medya hesabında şu ifadelerle paylaştı:

"Cino, Didingola yaylasındaki sevimli dostumuz oldu. Allah'ın yeryüzünde yarattığı en güzel hayvanlardan biri olan bu zeki hayvan bizimle çok güzel ilişki kurdu. Bize yaklaştı. Bizi sevdi, biz de onu çok sevdik. Fakat kendisinden ayrılmak zorunda kaldık. Umarım zorlu kış şartlarını sağlıklı bir şekilde atlatır ve baharda tekrar buluşuruz. Kendine iyi bak Cino"

YORUMLAR 8
  • Realist 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru hareket... Ayı gelse onu öyle karşılamaz o ahali öyle değil mi? İşte ne güzel sevimli hayvan.. Bu hayvanlara da eziyet edenleri de Allah kahretsin...
    Cevapla
  • katibb 5 yıl önce Şikayet Et
    yanlış hareket.. doğal hayata müdahale iyi değil ki. verilen yemekler diğer vahşi hayvanları da insan yerleşim yerlerine yakın tutar ve bu hayvanlar karşısına çıkan her insana yakın olmak ister.. karşılaştıkları tüm insanlar anı niyette olmaya bilir. sonuçta kürekle şahin öldürülen bir ülkedeyiz yani..
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    burda görülen bir gerçek daha var..demek hayvanlar karınları doyurulunca ve sevgiyle karşılık verilince kimseye zarar vermiyor.yani tilkilerin kümeslere girip,tavukları boğması ve tavuk çalması açlıktan.
    Cevapla
  • misafirx 5 yıl önce Şikayet Et
    tabi ki açlıktan husumet besliyecek değil ya :)
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz insanının hayvan sevgisi birbaşka güzel.
    Cevapla
  • Nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Kışı atlatır da Allahın izniyle ,İnşallah avcıların da şerrinden kurtulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi