Ordu'da yaban hayatı çeşitli bölgelere kurulan fotokapanlarla görüntülendi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Ordu Şube Müdürlüğü tarafından yaban hayvanlarının görüntülenmesi için kentin çeşitli bölgelerine fotokapanlar kuruldu. 

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından basınla paylaşılan görüntülerde, yaban keçisi, kurt, boz ayı, yaban domuzu, tilki ve çakal yer alıyor. Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin çeşitli bölgelerine 30 adet fotokapan kurulduğunu belirtti.

Fotokapanların değişik tarihlerde doğadaki hayvanları görüntüleyerek kayıt altına aldığını ifade eden Hıdır, son zamanlarda görüntülenen hayvan sayısının arttığını söyledi. Bölgede özellikle yaban keçisi, kurt, boz ayı, yaban domuzu, tilki ve çakal gibi hayvanlara sıklıkla karşılaşıldığı bilgisini veren Hıdır, özellikle yaban keçilerinin sayısının arttığına dikkati çekti. 

Fotokapanlar sayesinde Karadeniz'de yaban hayatının geliştiğini gördüklerinin altını çizen Hıdır, vatandaşlardan da bu hayvanları korumalarını istedi.  Hıdır, koruma altındaki hayvanların avlanması durumunda cezalarının çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • My name is Er_doğan 09.10.2018 00:18
    Minik kuş bari o objeyi yanında bulundurmasaydın
  • Mektepli 08.10.2018 19:50
    Simdi gösterdiniz bunu elinde tüfekle bir sürü câni bunlari avlamak için dag bayir dolasir...
  • türk 08.10.2018 16:36
    Allahım ne kadar güzel görüntüler doğal hayat gibisi yok ormanlarımıza ve yaban hayatımıza sahip çıkalım ,av bir spor değildir her canlının yaşam hakkı vardır zevk uğruna canıları yok etmeyelim