Aleyna Tilki'den yankı uyandıran dava hamlesi! Dipsiz Kuyum için...

Son olarak ''Dipsiz Kuyum'' adlı parçayı müzik piyasasına süren genç şarkıcı Aleyna Tilki'den ses getiren dava hamlesi geldi. Aleyna Tilki, geçtiğimiz haftalarda dinleyicilerle buluşturduğu Dipsiz Kuyum şarkısını izin almadan yayınladığı ve kazanç elde ettiği gerekçesiyle Tolga Kahraman ve Apple şirketine dava açtı.

Aleyna Tilki'den yankı uyandıran dava hamlesi! Dipsiz Kuyum için...
Aleyna Tilki'den yankı uyandıran dava hamlesi! Dipsiz Kuyum için...
GİRİŞ 17.10.2018 22:50 GÜNCELLEME 17.10.2018 22:51

Müzik piyasasına sürdüğü ''Sen Olsan Bari'' ve ''Cevapsız Çınlama'' parçalarından sonra ''Dipsiz Kuyum'' isimli parçasını dinleyicilerin beğenisine sunan Aleyna Tilki'nin harekete geçerek dava açtığının bilgisine ulaşıldı. Hem söz ve müziğin hem de düzenlemenin sahibi Emrah Karaduman olan Aleyna Tilki'nin son olarak seslendirdiği Dipsiz Kuyum parçasını, Apple şirketi ve Tolga Kahraman'ın izin almaksızın kendi platformlarında yayınlandığı ve satışa çıkararak kazanç elde ettiği gerekçesiyle dava açtığı öğrenildi. Aleyna Tilki'nin birlikte çalıştığı Emrah Karaduman'ın avukatı, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne konuya ilişkin dilekçe vererek burada, "Dipsiz Kuyum"un söz, müzik ve aranjmanının Karaduman'a ait olduğu’’ açıklaması yer aldı. Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'ın açtığı bu dava şu an için sonuçlanmadı.

ALEYNA TİLKİ'NİN AVUKATINDAN GELEN AÇIKLAMA...

 

 

Eserin müvekkili adına MESAM'da kayıtlı olduğunu belirten avukat Alparslan Berber, dilekçenin devamında şöyle dedi:

"Eser 'Emrah Karaduman-Dipsiz Kuyum. Feat Aleyna Tilki' adıyla YouTube'da video klip olarak yayımlanmıştır. Tolga Kahraman, bu eserin birçok kısmını YouTube'dan alıp, Aleyna Tilki'nin hiçbir şekilde tasvip etmediği görüntüsünü ve ismini de kullanarak 'dipsiz kuyu feat. Tolga Kahraman' adıyla izinsiz şekilde tekrar yayımlamıştır. Dava konusu eser Tolga Kahraman'ın müzik paylaşım platformu iTunes Stores'da satışa çıkarılmıştır. Apple Teknoloji şirketi de bu parçayı kendisine ait platformda satışa çıkarmadan önce Tolga Kahraman'dan esere ait hiçbir yasal belge ibraz etmesini istememiştir. Ayrıca bu eserin telif haklarının kime ait olduğu ile ilgili hiçbir araştırma gereği duymamıştır. Apple Teknoloji ile Tolga Kahraman bu şekilde haksız kazanç elde etmiştir. Bundan dolayı şimdilik 50 bin lira manevi tazminat ve tespit edilecek ceza bedelinin davalılardan tahsilini istiyoruz."

ALEYNA TİLKİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır