2019 Üç Aylar takvimi belli oldu! Recep, Şaban, Ramazan'a kalan süre...

Müminler için kıymeti yüksek ayların başını çeken ve sırasıyla Recep, Şaban ve Ramazan şeklinde isimlendirilen Üç Aylara kaç gün kaldı? Milyonlarca kişi tarafından hemen her dönemde sıklıkla sorgulanan 2019 mübarek Üç Aylar ne zaman denk geliyor? Diyanet Üç Aylar başlangıç bitiş tarihleri ve kalan süre sayacı!

2019 Üç Aylar takvimi belli oldu! Recep, Şaban, Ramazan'a kalan süre...
2019 Üç Aylar takvimi belli oldu! Recep, Şaban, Ramazan'a kalan süre...
GİRİŞ 13.03.2019 10:40 GÜNCELLEME 13.03.2019 10:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2019 yılına girilecek olmasıyla birlikte çok geniş bir coğrafyada yaşayan Müslümanlar tarafından içerisinde sırasıyla Recep, Şaban ve Ramazan Ayı'nı barındıran mübarek Üç Aylar ne zaman başlayacak? yönündeki sorgulamalarını internet platformu aracılığıyla gerçekleştirmeye başladı. Birbirinden özel ibadetlerle, tüm iyilik ve güzelliklerle karşılanacak olan ve bütün müminlerin kutsal bir ay olarak nitelendirdiği Üç Aylara kaç  gün kaldı? İlk olarak başlangıcın Recep Ayı yapılacağı, ardından Şaban Ayı ile süreceği ve son olarak ise Ramazan Ayı ile nihayete erecek bol hayırlı ve bereketli, fazileti son derece yüksek 2019 mübarek Üç Aylar ne zaman denk geliyor? İşte, bilhassa İslam dünyasında bin aydan daha hayırlı bir ay olarak tabir edilen Ramazan Ayı'nın da içerisinde mevcut bulunduğu Üç Aylar başlangıç ve bitiş tarihlerini, ne kadar kaç gün kaldığına ilişkin gerekli ayrıntılara haberimiz üzerinden dilediğiniz her an her dakika erişebilirsiniz. 

 

ÜÇ AYLARA KAÇ GÜN KALDI? 2019 MÜBAREK ÜÇ AYLAR NE ZAMAN DENK GELİYOR?

Gerek ayetlerle gerekse hadislerle Müminler için arz ettiği ehemmiyeti her fırsatta dile getirilen 2019 mübarek Üç Aylara kaç gün kaldığı ve ne zaman denk geldiği, başlangıç-bitiş tarihleri ağırlıklı olarak araştırma süreci içerisine girilmeye başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Üç Aylara ne kadar kaldığına dair arayışlarını sürdüren Müslümanlar için 2019 mübarek Üç Aylar başlangıç ve bitiş tarihleri açıklandı. Buna göre ilk olarak Recep Ayı, 8 Mart 2019 tarihinde başlarken, 5 Nisan 2019 tarihinde sona erecek.

üç aylar ne zaman

Ardından Şaban Ayı ise 6 Nisan 2019 tarihinde başlarken, 5 Mayıs 2019 tarihinde bitecek. Son olarak on bir ayın sultanı Ramazan Ayı da, 6 Mayıs 2019 tarihinde başlarken, 4 Haziran 2019 tarihinde de nihayete erecek. Tüm bunların yanı sıra 2019 yılı itibariyle Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? şeklinde yanıt aramak üzere kollarını sıvayan Müslümanlar için de, tarihler kesinlik kazandı. Buna göre 2019 Ramazan Bayramının ilk günü, 5 Haziran 2019, ikinci günü 6 Haziran 2019 ve üçüncü günü ise 7 Haziran 2019 tarihinde olacak.

recep şaban ramazan

 

YORUMLAR 8
  • DOGANAY 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi haber
    Cevapla
  • DOGANAY 5 yıl önce Şikayet Et
    üç ayların 15 günü hangi tarihe denk geliyor swlamlar
    Cevapla
  • berivan çakır 5 yıl önce Şikayet Et
    4 mayıs ramazan orucu unutmayalim
    Cevapla
  • DURMUŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    4 haziran ramazan bayramı 1. günü
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    6 Haziran 2018 yazıyor haberiniz olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Alçakça anlaşmayı duyurdu!