Çukur'un İdris Koçovalı'sı Ercan Kesal Kimdir? Ayrıntılı biyografisi!

Televizyon ekranlarının gelmiş geçmiş en güçlü dizi projeleri arasında gösterilen Çukur'da İdris Koçovalı rolünü üstlenen Ercan Kesal kimdir? Çukur'da canlandırdığı karakterle tüm ilginin üzerinde yoğunlaşıldığı Ercan Kesal aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, sinema ve dizi projesi oyuncusu Ercan Kesal'ın biyografisi!

Çukur'un İdris Koçovalı'sı Ercan Kesal Kimdir? Ayrıntılı biyografisi!
Çukur'un İdris Koçovalı'sı Ercan Kesal Kimdir? Ayrıntılı biyografisi!
GİRİŞ 25.10.2018 22:33 GÜNCELLEME 25.10.2018 22:34

Show TV ekranlarının reyting oranlarındaki üstün başarısını kimseye kaptırmayan Çukur isimli dizi projesinin oyuncu kadrosunda yer alan ve güçlü performansıyla kamera karşısına geçen Ercan Kesal'ın özel hayatı ve kişisel bilgileri her dönemde ağırlıklı olarak merak duyulan konular arasında yer alıyor. Geniş bir izleyici kitlesine sahip olan ve bu elde ettiği sayıyı her geçen gün giderek artıran Çukur yapımında İdris Koçovalı rolünü üstlenen Ercan Kesal'ın hayatı ve hakkında bilinmeyenlere ilişkin ayrıntıları haberimizde sizin için oluşturduk. Peki, bir dönem Star TV'de ekrana taşınan Fazilet Hanım ve Kızları adlı dizideki Fazilet karakterini canlandıran Nazal Kesal'la evli olan Ercan Kesal kimdir? Çukur dizisinde gösterdiği oyunculuk başarısıyla hemen herkesin ilgi ve beğenisini toplayan Ercan Kesal aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, seyirciler tarafından sorgulamaya alınan biyografisi...

Arka Sokaklar yapımına tekrardan dahil olan İlker İnanoğlu kimdir?

ercan kesal

 

ÇUKUR'UN İDRİS KOÇOVALI'SI ERCAN KESAL KİMDİR?

Çukur’un İdris Koçovalı’sı Ercan Kesal, 1959 tarihinde Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata gözlerini açmıştır. Üniversite eğitimini 1984 tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden tamamlayarak mezun olmuştur. Eğitimi bitirmesinin ardından bir dönem Keskin Devlet Hastanesi'nde çalıştı. Bunun yanı sıra Bala ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği unvanıyla görevini icra eden Ercan Kesal, ilerleyen dönemlerde özel sektörde çalışma hayatını sürdürmüştür. Kamera karşısına geçerek oyunculuk kariyerine ilk kez Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak isimli sinema filminde rol alarak atılan usta oyuncu Ercan Kesal, master eğitimini 2004 ve 2006 yılları arasında İTİCÜ Sosyal Bilimler Entitüsü Uygulamalı Psikoloji alanında tamamlamıştır.  2010 tarihi itibariyle Bir Zamanlar Anadolu'da adlı sinema filminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan’la beraber kaleme aldığı senaryo; 2011 tarihinde Asia Pacific Screen Ödülleri'nde “En İyi Senaryo” dalında ödüle aday gösterildi.

ercan kesal

Bir dönem Star TV ekranlarında seyirci karşısına geçen Fazilet Hanım ve Kızları adlı dizi projesinde Fazilet rolünü üstlenen Nazan Kesal'la evli olan Ercan Kesal'ın Poyraz adında bir erkek çocuğa sahiptir. Ulusal ve uluslararası festivallerde oyuncu ve senarist olarak pek çok ödüle layık görülen Ercan Kesal, şu anki dönemde 1990 tarihinde kurduğu Özel Okmeydanı Hastanesi’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı bölümünde görevini ifa etmektedir. Ercan Kesal; senaryosunu Gökhan Horzum'un kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda ise Sinan Öztürk'ün oturduğu Show TV ekranlarında her pazartesi akşamı yayınlanan Çukur isimli dizi projesinde İdris Koçovalı karakterini canlandırmaktadır. 1.75 metre boya sahip ve 59 kilo olan Ercan Kesal, 1984 ve 1990 tarihleri arasında Ankara’da hekimliği görevinde bulunmuştur. Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun ve Bir Zamanlar Anadolu'da isimli sinema projelerinde senarist ve oyuncu olarak sinema dünyasında ilerleyen Ercan Kesal; Vavien, Derin, Saç, Küf, Yozgat Blues, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Hükümet Kadın 1 ve Hükümet Kadın 2 ve Ben O Değilim adlı filmlerde oyuncu olarak yer almıştır.

ercan kesal

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak