Yasak Elma'nın sevilen baş rol oyuncusu Sevda Erginci kimdir? Hayatı...

Yetenekli ve başarılı oyuncu Sevda Erginci, Fox TV ekranlarında ekran macerasını tüm hızıyla sürdüren Yasak Elma isimli dizi projesinin oyuncu kadrosunda yer almaktadır. Peki, film ve dizi yapımlarında rol üstlenen Sevda Erginci kimdir? Oyunculuk ve tiyatro ile yakından ilgilenen Sevda Erginci aslen nereli, kaç yaşında?

Yasak Elma'nın sevilen baş rol oyuncusu Sevda Erginci kimdir? Hayatı...
Yasak Elma'nın sevilen baş rol oyuncusu Sevda Erginci kimdir? Hayatı...
GİRİŞ 15.12.2018 09:07 GÜNCELLEME 15.12.2018 09:08

Fox TV ekranlarında yayın serüvenine devam Yasak Elma isimli dizi projesinin oyuncu kadrosunda yer alarak burada Zeynep karakterini üstlenen Sevda Erginci, 3 Ekim 1993 tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini açmıştır. 1,65 m boya sahip ve Yasak Elma yapımındaki rol arkadaşı Onur Tuna ile aralarında 30 cm boy farkı olan Sevda Erginci, henüz 15 yaşında iken oyunculuk ve tiyatro ile tanışıp o dönemlerden itibaren yakından ilgilenmeye ve bu alanda ilerlemeye başlamıştır. Geçmişte okul tiyatrosunda oyunculuk yeteneğini gösteren Sevda Erginci, bir dönem piyano eğitimi alıp, 3 yıl boyunca da Flamenko alanında eğitim görmüştür. Yasak Elma dizisinde canlandırdığı karakterle geniş bir kitlenin beğenisini kazanan Sevda Erginci'nin ilk başlarda hayali balerin olmak olsa da, sonraki dönemlerde bu hayalini değiştirerek tiyatroya yönelmiştir.  

Sıla'ya darp ve şiddet uyguladığı öne sürülen Ahmet Kural gelişmesi...

 

Sevda Erginci kimdir?

Sevda Erginci’nin ilk tiyatrosu, Semaver Kumpanya çocuk tiyatrosunda "Paki ve Sevgi Çiçekleri" oyunu iken, ilk sinema filmini ise Türkan Şoray'ın yönetmenliğini üstlendiği Uzaklarda Arama’dır. 1,5 yıl boyunca oyunculuk alanında eğitim gören ve Yıldız Kenter’in öğrencisi olan Sevda Erginci, ilerleyen zamanlarda usta oyuncu Ozan Güven tarafından keşfedilerek 2012 tarihinde yayınlanan ve başrollerini Ozan Güven-Özgü Namal’ın üstlendiği Koyu Kırmızı adlı dizi projesinde Ayşe karakteriyle izleyici karşısına geçerek başarılı performansını sergilemiştir. 

Sevda Erginci kaç yaşındadır?

2012 tarihi itibariyle oyuncu kadrosunda Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen'in yer aldığı Osmanlı Devlet'inin son dönemlerinin konu olarak işlendiği "Veda " isimli dizi projesinde Lamia karakterini canlandırmıştır. 2013 ve 2014 tarihleri arasında yönetmen koltuğunda Murat Saraçoğlu'nun oturduğu "Karagül" adlı dizi projesinde Ayşe rolünü üstlenen Sevda Erginci, şu anki dönemde Yasak Elma dizisinde Zeynep karakterini canlandırmaktadır.

Sevda Erginci nerelidir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!