Recep Ayı ne zaman, başlangıç-bitiş tarihi? 2019 'Diyanet' kalan süre!

İslam dünyasında ehemmiyeti bir hayli yüksek ayların başında yer alan Recep Ayı ne zaman ve hangi tarihte? Allah katında bereketi çok fazla olan Üç Ayların içerisinde yer alan Recep ayına kalan süre nedir? Müslümanların çeşitli ibadetler eşliğinde sevabından istifade edebileceği 2019 Recep ayı başlangıç ve bitiş tarihleri!

Recep Ayı ne zaman, başlangıç-bitiş tarihi? 2019 'Diyanet' kalan süre!
Recep Ayı ne zaman, başlangıç-bitiş tarihi? 2019 'Diyanet' kalan süre!
GİRİŞ 13.03.2019 10:44 GÜNCELLEME 13.03.2019 10:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cenab-ı Hakk'ın huzurunda ifa edilecek tevbe ve ibadet ayı olan Recep Ayı, bu yıl da gönülden inanan müminlere hem bereketiyle hem de sevabıyla unutulmaz güzellikler yaşatacak. Allah-u Teala'nın sınırsız rahmet ve mağfiretine nail olmak isteyen Müslümanlar, mukaddes Üç Aylar'ın içerisinde ilk sırada bulunan Recep Ayı verimli bir şekilde değerlendirebilmek üzere etraflıca araştırma süreci içerisine girdi. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan resmi açıklama doğrultusunda işlenen tüm günahlardan tamamen uzaklaşıp af dileme ayı olan 2019 Recep ayı ne zaman hangi tarihte? Milyonlarca kişinin çeşitli kaynaklar üzerinde arayış içerisinde olduğu ve faziletlerinin ise saymakla bitmeyecek kadar çok olduğu Recep Ayına kalan süre nedir? İşte, başlangıç ve bitiş tarihlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye haberimiz üzerinden istediğiniz her an ulaşabilirsiniz...

 

 

Diyanet, Üç Aylar tarih bilgisi verdi! 2019 Üç aylar ne zaman başlıyor?

RECEP AYINA KAÇ GÜN KALDI? 2019 RECEP AYI NE ZAMAN? KALAN SÜRE…

 

 

Hem Kuran-ı Kerim’deki birbirinden kıymetli ayetler ve hadisler üzerinden Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olduğu belirtilen 2019 Recep Ayına kaç gün kaldığı ve ne zamana denk geldiği, başlangıç ve bitiş tarihlerine ilişkin ağırlıklı olarak sorgulama konusu haline getirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Recep Ayına ne kadar kaldığı hususunda araştırmalarını son sürat devam ettiren milyonlarca mümin için 2019 Recep Ayı başlangıç ve bitiş tarihleri duyuruldu.

*Alınan bilgiler neticesinde Üç Ayların içerisinde birinci sırada yer alan Recep Ayı, 8 Mart 2019 tarihinde başlarken, 5 Nisan 2019 tarihinde bitecek.

->Akabinde Üç Ayların içerisinde ikinci sırada bulunan Şaban Ayı ise 6 Nisan 2019 tarihinde başlarken, 5 Mayıs 2019 tarihinde son bulacak.

->Üç Ayların içerisinde son sırada yer alan Ramazan Ayı ise, 6 Mayıs 2019 tarihinde başlarken, 4 Haziran 2019 tarihinde de sona erecek.

*Bütün bu bilgilerin dışında 2019 yılı itibariyle Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? şeklinde akıllarındaki soru işaretini gidermek için araştırmalarına derinlik kazandıran Müslümanlar için de, tarihler netliğe kavuştu. Bu doğrultuda 2019 Ramazan Bayramının 1.(birinci günü), 5 Haziran 2019, 2.(ikinci günü) 6 Haziran 2019 ve 3.(üçüncü günü) ise 7 Haziran 2019 tarihinde olacak.

recep ayı

YORUMLAR 1
  • ramazan sezer 5 yıl önce Şikayet Et
    tarihlere iyi bakın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?