2019 Berat Kandili ne zaman? Hangi aya denk geliyor?

Ramazan ayına az bir zaman kala Berat Kandilinin tarihi büyük merak konusu oldu. Diyanet'in resmi sitesinde edilinen bilgiye göre 2019 Berat Kandilinin ne zaman idrak edileceği kesinleşti. Mübarek aylardan biri olan Şaban ayına denk gelen Berat Kandili, bu ayın 15. gecesinde (14. günü 15. güne bağlayan gece) hatırlanmaktadır.

2019 Berat Kandili ne zaman? Hangi aya denk geliyor?
2019 Berat Kandili ne zaman? Hangi aya denk geliyor?
GİRİŞ 04.03.2019 11:48 GÜNCELLEME 04.03.2019 14:48

Müslümanlar tarafından ibadetlerle dualarla karşılanacak olan Berat Kandili Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilir. İslam dünyası için oldukça önemli olan üç aylar içinde idrak edilen Berat Kandili Şaban içerisinde karşılanıyor. Berat (Berâet) Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. Berat Kandili aynı zamanda Rahmet Gecesi gibi adlarla da anılır. Mübarek Berat Kandili 2019 yılı itibariyle 19 Nisan Cuma akşamına denk gelmektedir.

 

 

2019 KANDİL GÜNLERİ

Regaib Kandili: Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir. Regaip Kandili 2019 yılı itibariyle 7 Mart perşembe gününe denk gelmektedir.

 

 

Miraç Kandili: Peygamber Efendimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in Miraç hadisesini yaşadığı gecedir. Recep ayının yirmi yedinci gecesi kutlanır. Miraç Kandili 2019 yılı itibariyle 2 Nisan salı gününe denk gelmektedir.

Kadir Gecesi: Kadir Gecesi Ramazan ayı içinde kutlanan ve “bin aydan daha hayırlı olduğu” Kur’an-ı Kerimde açıklanan bir gecedir. Kadir kelime olarak; değer, kıymet ve itibar anlamlarına gelir. Bu gece melekler Allah’ın emriyle yeryüzüne iner ve müslümanlara dua ederler. Fecir zamanına kadar devam eden Kadir Gecesi, Allah katında kadir ve kıymeti pek yüksek olan bir gecedir. Kadir Gecesi 2019 yılı itibariyle 31 Mayıs cuma gününe denk gelmektedir.

Mevlid Kandili: Peygamber Efendimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in dünyaya geldiği gecedir. Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Mevlit Kandili 2019 yılı itibariyle 8 Kasım cuma gününe denk gelmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?