2019 Regaip kandili ne zaman? Bugün hangi kandil var?

2019 yılının ilk kandili olan Regaip Kandili ibadetlerle, dualarla karşılanacak. Üç ayların başlangıcı ve müjdecisi olan Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek? Diyanet'in resmi sitesinde edilinen bilgiye göre 2019 Regaip Kandilinin tarihi belli oldu. İşte kandil akşamı yapılacaklar ve tüm merak edilenler...

2019 Regaip kandili ne zaman? Bugün hangi kandil var?
2019 Regaip kandili ne zaman? Bugün hangi kandil var?
GİRİŞ 07.03.2019 10:31 GÜNCELLEME 07.03.2019 10:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir. Regaip Kandili 2019 yılı itibariyle 7 Mart perşembe gününe denk gelmektedir. 

 

 

REGAİP KANDİLİ'NDE YAPILACAK İBADETLER

- Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.
 
- Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
 
- Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.
- Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.
 
- Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.
 
- Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.
 
- Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli. 8. Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.
 
- Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.
 
- Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.
 
- Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli;
 
- Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.
 
- Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.
 
- Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.
 
- Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

 

 

2019 Kandil Günleri

DİĞER KANDİL GÜNLERİ

Miraç Kandili: Peygamber Efendimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in Miraç hadisesini yaşadığı gecedir. Recep ayının yirmi yedinci gecesi kutlanır. Miraç Kandili 2019 yılı itibariyle 2 Nisan salı gününe denk gelmektedir.

Berat Kandili: Kur-an’ı Kerim’in Levh-i mahfuzdan Dünya semasına indirildiği gecedir. Şaban ayının on beşinci gecesidir. Berat Kandili 2019 yılı itibariyle 19 Nisan cuma gününe denk gelmektedir.

Kadir Gecesi: Kadir Gecesi Ramazan ayı içinde kutlanan ve “bin aydan daha hayırlı olduğu” Kur’an-ı Kerimde açıklanan bir gecedir. Kadir kelime olarak; değer, kıymet ve itibar anlamlarına gelir. Bu gece melekler Allah’ın emriyle yeryüzüne iner ve müslümanlara dua ederler. Fecir zamanına kadar devam eden Kadir Gecesi, Allah katında kadir ve kıymeti pek yüksek olan bir gecedir. Kadir Gecesi 2019 yılı itibariyle 31 Mayıs cuma gününe denk gelmektedir.

Mevlid Kandili: Peygamber Efendimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in dünyaya geldiği gecedir. Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Mevlit Kandili 2019 yılı itibariyle 8 Kasım cuma gününe denk gelmektedir.

YORUMLAR 3
  • sanane 5 yıl önce Şikayet Et
    islamin disinda ne varsa islama ait mis gibi ama islamiyetten eser yok .musluman misin deyince elhamdulillah deniliyor
    Cevapla
  • Zehra 5 yıl önce Şikayet Et
    Acıklamalarınızı okudum cok tesekkur ederım supersınızzz
    Cevapla
  • huseyın 5 yıl önce Şikayet Et
    efendımızın sahabelerın dort buyuk ımamların bu gecelerı kutladıgını bılmıyoruz ıslam kaynaklarında konuyla alakalı cıddı delıller yoktur bıraz dıkkatlı olsak dıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!