Dünya Kadınlar Günü ne zaman? Bu ay içinde hangi güne denk geliyor?

Dünya Kadınlar Günü veya Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak adlandırılan bu özel gün her yıl 8 Mart tarihinde kutlanıyor. Peki bu sene kadınlar günü hangi güne denk geliyor? Şimdiden Kadınlar Gününe özel mesajlar ve hediyeler için arayışa geçen vatandaşları ilgilendiren Kadınlar Günü hakkında bilinmesi gereken tüm detayları...

Dünya Kadınlar Günü ne zaman? Bu ay içinde hangi güne denk geliyor?
Dünya Kadınlar Günü ne zaman? Bu ay içinde hangi güne denk geliyor?
GİRİŞ 04.03.2019 11:11 GÜNCELLEME 04.03.2019 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kadınların gerçek bir birey olma yolunda; siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda eşitlik kazanmanın mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla göstermelerini niteleyen Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart tarihinde uluslararası çapta coşkuyla kutlanan bir gündür. Bu senede anlamlı sözlerle, hediyelerle kutlanacak olan Kadınlar Günü cuma gününe denk geliyor. Peki Kadınlar Günü neden kutlanır? Türkiye'de ne zaman kutlanmaya başladı? İşte Dünya Kadınlar Gününe özel anlamlı sözler...

İLK KEZ 1911 YILINDA KUTLANMAYA BAŞLADI...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 19 Mart 1911’de Almanya ve İsviçre’de anıldı. Anmaların 8 Mart olarak değiştirilmesine 1921'de Moskova'da düzenlenen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda karar verildi. ABD'de de ise 1960’lı yıllarda anılmaya başlandı. Birleşmiş Milletler, 66 yıl sonra 8 Mart'ın 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kabul etti.

TÜRKİYE NE ZAMAN 8 MART'I KUTLADI? 

Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı.

“Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı” programından Türkiye’nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında “Türkiye 1975 Kadın Yılı” kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984′ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından “Dünya Kadınlar Günü” kutlanmaya devam ediliyor.

2019 Kadınlar Günü

KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL ANLAMLI SÖZLER

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.

Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.

Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.

Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.

Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.

Dün sana kızdıklarımı bugün ben yapıyorum. Çünkü aslında senin küçük bir kopyanım. Umarım senin kadar sevgi dolu olurum.. Kadınlar Günün Kutlu Olsun.

Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır. 8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun

Her kadın bir çiçektir. Bu özel günlerinde onlara bir çiçek hediye edelim. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Her şeye değer senin sonsuz sevgin. Seni çok arıyorum.. Çok özledim. Kadınlar günün kutlu olsun biricik meleğim.

YORUMLAR 1
  • Irmak 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ilgi edindim bu işe
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!