Kadınların bereket kapısı: Nar projesi

Esenlerli ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerini e-ticaret sitesinde satarak ticarete atılmalarını sağlayan Esenler'in "Bereket Kapısı" Nar Projesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla hayata geçti.

Kadınların bereket kapısı: Nar projesi
Kadınların bereket kapısı: Nar projesi
GİRİŞ 15.03.2019 19:33 GÜNCELLEME 15.03.2019 19:33

Esenlerli ev hanımları ve girişimci kadınlar, son yılların en büyük girişimci hareketini başlattı ve Nar Projesi, Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirildi. Nar Projesi kapsamında, Esenlerli ev hanımları el emeği göz nuru ürünlerini satabilecekleri e-ticaret sitesinde bir araya gelecekler ve ticarete atılacaklar.



İLK ÜRÜNLERİNİ BAKAN SELÇUK'A SATTILAR

Nar Projesi'nin tanıtımı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve Esenler'deki girişimci ev hanımlarının da katılımlarıyla gerçekleşti. Protokol üyeleri, program öncesinde Nar Projesi'ndeki kadınların açtığı ve el emeği ürünlerinin yer aldığı stantları gezdiler ve alışveriş yaparak, kadınlara destek oldular.



ÇOCUKLARIMIZA ÖRNEK OLUYORUZ

Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'ne düzenlenen tanıtım programı, Nar Projesi'nde yer alan Nazlı Cuci'nin konuşmasıyla başladı. "Bu proje sayesinde çocuklarımıza örnek olabiliyoruz" diyen Nar Projesi katılımcısı Nazlı Cuci, "Eskiden beri yemek ve güzel sunumlar yapmaya ilgim vardı. Bu alanda bir iş yapmam için öneriler geliyordu ama sadece hobi olarak yapabiliyordum. Esenler Belediyesi'nden bir ay önce aldığım mesajdan sonra her şey değişti. Nar Projesi'ni anlatan mesajı aldıktan sonra hemen eğitimlere katıldım. E-ticaret nedir, nasıl faydalanılabilir gibi birçok konuda eğitim aldım ve kendime ait nazligıdalar.ist isminde bir sitem oldu. Ürünlerin fotoğrafları çekiyorum, ürün bilgilerinin girip fiyatlandırması yapıyorum. Daha sonra yetkililere gönderiyorum ve sitede yayınlanıyor. Nar Projesi'nin bir başka güzel özelliği de, sadece kendi ürünlerimizi değil, başka ürünleri de sayfamızda paylaşabiliyoruz. Birbirimize destek olup, satış yapmasına destek olabiliyoruz. Bu proje, kadınların ailesine ve çevresine kendi emekleriyle katkı sağlamasına imkan sağlıyor. Çocuklarımıza örnek olmamız konusunda bizleri destekliyor. Ev hanımlarını unutmadıkları için, fırsat verildiğinde neler yapabileceğimizi göstermemize vesile oldukları için Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.


ESENLER'DEKİ HERKESİ ZENGİN EDECEĞİZ

Esenler'de yeni bir bereket kapısını açtıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'deki herkesi zengin etme hayaliyle çalıştıklarını kaydederek, "Nar Projesi; hanemizi, şehrimizi, ülkemizi, gönlümüzü, sevgimizi, ruhumuzu bereketlendirecek. Esenler'deki kadınların yüzde 76'sı ev hanımı. Esenlerli ev hanımlarımız, çocuklarından ayrı kalmadan ev ekonomisine nasıl katkı sağlarlar diye düşündük. El emeği çarşıları açtık faydalı da oldu ama bir süre sonra pasta, börek satan dükkandan öteye geçmedi. Biz de hanımlarımızı dünya pazarına açmamız gerektiğini düşündük. Sadece Esenler, İstanbul, Türkiye değil dünya pazarına açılsınlar istedik. Bu konuda dünyada en etkili isimlere akıl danıştık. Bizim, Esenler'de herkesi zengin etme iddiamız var. İşte bu iddiayla bir arayışa girdik. Bu bir hayal değil çünkü bizim insanımız çalışkan, yetenekli, gayretli. 'Neden zengin olmasınlar?' dedik, elektronik, dijital ortamda marketler açalım ve hanımlarımızın el emeği ürünlerini pazarlayalım dedik, böylece Nar Projesi ortaya çıktı" dedi.

BELEDİYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEK

Nar Projesi'nde yer alan kadınlara belediye olarak gerekli destekleri vereceklerini söyleyen Göksu, "Nar Projemizdeki el emeği ürünler için Nisan ayında, Beşiktaş-Mahmutbey hattı üzerinde bulunan Tekstilken metro istasyonu çıkışında ve Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nin önündeki büyük alanda teşhir salonları açacağız. Ürettiğiniz ürünlerin çekimlerinden ulaşımına kadar desteğini sağlayacağız yani binlerce market açacağız. Esenler'deki her bir hanımefendinin emeğini berekete, bereketi nakde, nakdi de huzura çevireceğiz inşallah. Ayrıca ürünlerin gıda hijyeni ve maliyet analizini denetleyeceğiz" diye konuştu.

NAR ŞİRKETLEŞİRSE ORTAK OLACAKSINIZ

Nar Projesi ile hayallerinin ne olduğunu da açıklayan Başkan Göksu, "Nar, belki 5 yıl sonra Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitesi olacak. Nar, marka olup devleştiği zaman bu hanımlar bu şirketin ortağı olacak. Siz alın terinizi, emeğinizi, biz gücümüzü ortaya koyacağız. Siz zengin olacaksınız, biz mutlu olacağız.Bizim sizden beklediğimiz sadece duanız" dedi.

BİNLERE DEĞİL DÜNYAYA ULAŞACAKSINIZ

Nar Projesi'nin kadınları hem ticaretle hem de teknolojiyle buluşturmasının önemine dikkat çeken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Kadınlarımızın hayatın her alanında alın teri, el emeği, göz nuru var. Kadınlarımızın her yerde varlığını hissediyoruz. Çalışmayan kadın yok, kadın her gün çalışıp üretiyor. Siz, vaktinizi doğru ve değerli kılıyorsunuz yaptığınız ürünlerle. Nar Projesi, küçük emeklerin büyük faydalara kavuştuğu bir proje olacak. Evde bir olan, pazarda bin olacak inşallah. Belediyemiz, satış ve pazarlama konularında hanımlarımıza yardımcı olacak. Kadınlar sadece satıcıyla değil teknolojiyle ve e-ticaretle buluşuyorlar. Sloganda e-ticareti e-(v) ticaret olarak değiştirmeniz ve eve bağlamanız da ayrıca çok güzel. Ülkemizde e-ticaret hacmi her gün artıyor. Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu da, size bu büyüyen hacimden pay sunma derdinde. Sizler girişimlerinizi bir yerde sergileseniz bin kişiye ulaşabilirsiniz belki ama dijital teknoloji ile birlikte ürünlerini dünyaya sunacaksınız" ifadelerini kullandı.

'GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ'NİN BİR ÖRNEĞİ

"Bu proje, kadınlarımızın hedef yükselttiği, çok vizyonlu bir proje" diyen Bakan Selçuk, "Bakanlık olarak, kadınlarımızın girişimcilik ruhlarını arttıracak, istihdama katkı sağlayacak her türlü projeye destek veriyoruz. Kalkınma yerelden başlar. Belediyelerimizin böyle projeler üretmesi çok önemli. Esenler Belediyesi, gönül belediyeciliği ve sosyal belediyeciliğin çok güzel örneklerini sunuyor, ben tüm ekibe teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ELLERİYLE YAPTILAR, BAKAN'A HEDİYE ETTİLER

Konuşmaların ardından Nar Projesi'ndeki kadınların el emeği ürünü örgü bebek ve çiçeklerle bezeli bir supla Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a hediye edildi. Nar Projesi'nin Instagram hesabı üzerinden yapılan çekilişte broş kazanan Hamide Yılmaz'a hediyesini Bakan Selçuk verdi.

NAR PROJESİ EMEĞİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRECEK

Nar Projesi, üreterek ailelerine gelir sağlamak isteyen ancak nereden başlayacaklarını bilemeyen ev hanımları için adeta bir yol gösterici olacak. 300 kadınla başlayacak proje sayesinde, kadınların üretimi desteklenerek, ticaret hayatına kazandırılmaları sağlanacak.

Ev hanımları ve girişimci kadınlar, evde ürettikleri; örgü, oyuncak  bebek, çanta, kağıt rölyef gibi el işi ürünler, süs eşyaları ve dekoratif ürünler ile mantı, içli köfte, börek, sarma, baklava gibi yöresel yiyecekleri e- ticaret sitesi üzerinden güvenle satışa sunabilecekler. Nar Projesi kapsamında günümüz teknoloji ve bilişim dünyasında ev hanımlarına sunacağımız bu hizmetle Esenler'de hane başı gelir yükselecek.

METROLARDA DA SERGİ VE SATIŞ OLACAK

Nar Projesi'nin Esenler'in en önemli iki metro istasyonunda (Birisi Esenler Metro İstasyonu, diğeri de Tekstilkent Metro İstasyonu) sergi salonu ve satış reyonları olacak. Her gün yüz binlerce yolcunun geçeceği bu sergi salonları ve satış reyonları Nar Projesi'nin gücüne güç katacak. Nar Projesi, Esenler'in "Bereket Kapısı" olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
IMF'den Türkiye açıklaması