Ramazan 1. günü İftar vakitleri: Diyanet 6 Mayıs iftara kaç saat kaldı?

Diyanet İmsakiyesine göre iftar vakitleri yayınlandı. Peki 6 Mayıs Ramazan'ı 1.günü iftara ne kadar kaldı? İstanbul, Anlara ve İzmir'de iftar saat kaçta okunacak? 81 ilin imsakiyesi tek tek belli oldu. İşte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız için tüm akşam namazı ve iftar vakitleri.

Ramazan 1. günü İftar vakitleri: Diyanet 6 Mayıs iftara kaç saat kaldı?
Ramazan 1. günü İftar vakitleri: Diyanet 6 Mayıs iftara kaç saat kaldı?
GİRİŞ 06.05.2019 16:04 GÜNCELLEME 06.05.2019 17:13

Manevi güzelliklerle dolu olan  müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimi olan Ramazan 1.günü iftar vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı sayfasında yer aldı. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar ise gözünü iftar vakitlerine çevirdi. Müslümanların dört gözle beklediği mübarek Ramazan ayı yine ibadetlerle, dualarla ve namazlarla geçirilecek. Bin aydan daha hayırlı olan ve Kadir Gecesi'ni içinde bulunduran bu ayda imsak vaktinde sahura kalkılacak akşam ezanı ile oruçlar açılacak yatsı ezanı ile birlikte teravih namazı kılınacak. Peki Ramazan imsakiyesine göre ilk iftar saat kaçta olacak?

 

 

İSTANBUL İFTAR VAKTİ

Diyanet İstanbul imsakiyesine göre 6 Mayıs pazartesi günü itibariyel "İstanbul'da" iftar 20:12'de olacak. 7 Mayıs salı günü sahura 04:07'de sona erecek.

 

 

ANKARA İFTAR VAKTİ

Diyanet Ankara imsakiyesine göre 6 Mayıs pazartesi günü itibariyel "Ankara'da" iftar 19:54'de olacak. 7 Mayıs salı günü sahura 03:57'de sona erecek.

İZMİR İFTAR VAKTİ

Diyanet İstanbul imsakiyesine göre 6 Mayıs pazartesi günü itibariyel "İzmir'de" iftar 20:14'de olacak. 7 Mayıs salı günü sahura 04:26'da sona erecek.

İstanbul Ankara İzmir İftar Vakti

TÜM İLLERİN RAMAZAN AYI İMSAKİYESİ İÇİN TIKLA

İMSAK VAKTİ NEDİR?

Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir.

İFTAR VAKTİ NEDİR?

İftar vakti, oruç yasaklarının sona erdiği vakit anlamında olup, güneşin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte akşam namazının vakti de girmiş olur. Gündüz ve gecenin teşekkül etmediği bölgelerde oruç süresi, buralara en yakın normal bölgelere göre belirlenir.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2019 dini günler takviminde Ramazan ayının 26. gününe denk gelen 31 Mayıs 2019 Cuma günü, Kadir Gecesi idrak edilecek.

RAMAZAN NE ZAMAN BİTECEK?

Bu yıl ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için 29 gün sürecek. Yani 03 Haziran pazartesi günü bu seneki son oruç tutulacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 4 Haziran 2019 salı günü başlıyor. Yani 03 Haziran pazartesi günü arefe 04 Haziran salı günü ramazan bayramı ikinci günü, 05 Haziran çarşamba günü ramazan bayramı ikinci günü, 06 Haziran perşembe günü ramazan bayramı üçüncü günü olacak. Yapılan açıklamayla birlikte Ramazan Bayramı 9 gün tatil oldu.

01 Haziran Cumartesi
02 Haziran Pazar
03 Haziran Pazartesi
04 Haziran Salı
05 Haziran Çarşamba
06 Haziran Perşembe
07 Haziran Cuma
08 Haziran Cumartesi
09 Haziran Pazar

ORUÇ KİMLERE FARZDIR?

Prof. Dr. M. Cevat Akşit orucun Mümine farz olduğunu, Müslümanların, mükellef olanların, Kur’an’a ve Hz. Muhammed’e inananların, yolcu olmayanların oruç tutabileceğini ifade etti. 

Misafirlikte, seferilikte oruç tutmanın Ramazan orucunu ikiye katladığını vurgulayan Döngeloğlu, bunun hem Ramazanın fazileti olduğunu hem de daha hayırlı olduğunu belirtti.

Oruçluyken başkalarına kendi işlerini yaptırmak ve tembellik yapmanın, günlük hayattaki işlerini engellemenin yanlış olduğunu söyleyen Akşit, insanların yük olmaması gerektiğinin de altını çizdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor