Ramazan Bayramı arefe günü ne zaman? 9 günlük bayram tatili başlangıcı

Ramazan ayının 3.haftasına giriş yaptık. Tatil planları yapan ve otobüs, uçak bileti arayışı içine giren vatandaşlar Ramazan Bayramı 1.günü ne zaman başlıyor? sorusunun yanıtını aramaya başladı. Yapılan açıklamalarla birlikte bayramda memurlar bu sene dokuz gün tatil yapacak. Peki 9 günlük Ramazan Bayramı ayın kaçında başlayacak?

Ramazan Bayramı arefe günü ne zaman? 9 günlük bayram tatili başlangıcı
Ramazan Bayramı arefe günü ne zaman? 9 günlük bayram tatili başlangıcı
GİRİŞ 28.05.2019 12:23 GÜNCELLEME 28.05.2019 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramı arefesi 3 Haziran Pazartesi gününe denk geliyor. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkartıldı. 4-5-6 Haziran Ramazan Bayramı olacak. Kamu kurumlarında gören yapan memurlar 7 Haziran cuma günüde izin yapacak. Hafta sonuyla birlikte 2019 Ramazan ayında 9 günlük tatil kullanmış olacaklar.

 

 

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısı: Ramazan Bayramı arefesi 3 Haziran Pazartesi gününe denk geliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.

BİLETLER TÜKENDİ

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs biletleri tükendi. Bayram süresince 10 milyondan fazla yolcu hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 10 bin ek sefer düzenleyecek.

"Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın" diyen Yıldırım, mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıtlara binilmemesi gerektiğini vurguladı.

KURBAN BAYARAMI KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

 

 

Kurban Bayramı bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre 4 gün sürecek. Olası bir Kurban Bayramı süresinin uzamasına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelemedi. 

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi
11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)
12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)
13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)
14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

2019 YILI DİNİ GÜNLER LİSTESİ

2019 Dini Günler

YORUMLAR 1
  • Abulrezzak Fındık 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarın Okullaar Tam Gün Tatil Deeme cevap verirseniz sevinirim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!