2019 Orucun son günü ne zaman? Ramazan ayı hangi gün bitecek?

Ramazan ayının son haftasında bayram hazırlıkları da tüm yurtta başladı. Ramazan ayında orucun son günü ne zaman sorusu, son zamanlarda birçok vatandaşın sorguladığı konu olmaya devam ediyor. Peki 2019 Ramazan ne zaman bitiyor? Oruç ne zaman bitecek? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı dini günler takvimi...

2019 Orucun son günü ne zaman? Ramazan ayı hangi gün bitecek?
2019 Orucun son günü ne zaman? Ramazan ayı hangi gün bitecek?
GİRİŞ 29.05.2019 09:16 GÜNCELLEME 29.05.2019 09:16

Her sene büyük bir özlemle beklediğimiz 11 ayın sultanı Ramazan'a bu yıl da ulaşmanın mutluluğu ve huzurunu yaşanırken büyük bölümünün geride kaldığı mübarek ayın sona ermesine kısa bir süre kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı takvim bilgilerine göre ramazan ayı, 3 Haziran 2019 günü arefe gününde tutulacak olan oruçla son bulacak.

 

 

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE KAÇ GÜN SÜRECEK?

Ramazan Bayramı tatili, 3 Haziran Pazartesi günü arefe günü ile başlayacak. Hicri takvime göre Şevval ayının birinci günü ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 4 Haziran tarihine denk gelecek. 6 Haziran Perşembe günü ise Ramazan Bayramının üçüncü ve son günü olacak. 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanların Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi. Buna göre memurlar 9 günlük bayram tatili yapacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi