Peygamberimiz'in Başarı duası: Başarılı olmak için okunacak en kuvvetli ve tesirli dualar!

Hemen herkes hedefledikleri ve hayalini kurdukları başarıyı yakalayabilmek noktasında Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederler. Eğitim döneminde olan kişilerin sıklıkla sorguladığı başarı duaları kaç kere okunmalıdır

Peygamberimiz'in Başarı duası: Başarılı olmak için okunacak en kuvvetli ve tesirli dualar!
Peygamberimiz'in Başarı duası: Başarılı olmak için okunacak en kuvvetli ve tesirli dualar!
GİRİŞ 20.06.2020 09:50 GÜNCELLEME 27.03.2023 16:58
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Başarı Duası, işini/görevini hakkıyla yerine getirebilmek ve sarf edilen tüm gayret ve çabaları güzel bir şekilde sonuçlandırmak isteyen kişilerin yararlanabileceği en etkili bir yöntemdir. Emeklerinin karşılığını alabilmek arzusu içerisinde olan pek çok kişi bu gayesini gerçekleştirebilmek adına yüce Mevla'ya ellerini açarak tüm kalbi duygularıyla ve yalnızca ondan medet umarak hacetlerini dile getirmek istiyorlar. Peki, gerek iş yaşantısını sürdüren gerekse eğitim hayatına devam eden kişiler başta olmak üzere hayatının her döneminde faydalanabilecek en etkili başarı duası nedir? Stres ve kaygı gibi olumsuz faktörleri üzerinden atarak rahatlığa ve huzura ulaşmak isteyen, hedefledikleri noktaya Cenab-ı Hakk'ın izni keremiyle gelmek isteyen öğrencilerin yararlanabileceği sınavda başarı duası kaç kere okunmalıdır? İşte, başından sonuna kadar her işin yolunda gitmesi ve hiçbir kötü neticeyle karşılaşmamak üzere okunabilecek başarı duası için tercih edebileceğiniz en güzel seçenekler...

 

 

PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (S.A.V)’İN ETKİLİ BAŞARI DUASI…

Etkili Başarı Duası Okunuşu:

 

 

''Allahümme inni es'elükes-sebate fil-emri ve es'elü azimete'r-ruşdi. Ve es'elüke şükra ni'metike ve husne'ıbadetike. Ve es'elüke lisanen sadikan ve kalben selimen. Ve e'uzü bike min şerri mata lemü. Ve es'elüke min hayri ma ta'lemü. Ve estağfiruke mimma ta'lemü. İnneke ente'allamü'l-guyub.''

Etkili Başarı Duası Anlamı:

Allah'ım! Senden dinde sebat etmeyi istiyorum ve doğruluğa azmetmeyi istiyorum. Nimetine şükretmeyi ve sana güzel bir şekilde ibadet edebilmeyi istiyorum. Doğruyu konuşan bir dil ve eğrilikten uzak bir kalp diliyorum. Allah'ım! Senin bildiğin her çeşit şerden sana sığınıyorum. Bildiğin bütün hayırları senden istiyorum. Bildiğin günahlarımdan dolayı senden bağış diliyorum. Şüphesiz Sen gayıpları bilensin.''

en etkili başarı duası

BAŞARI DUASI İÇİN EN GÜZEL ALTERNATİF…

Başarı Duası Okunuşu:

“Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi’s salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü’l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi’l hayr.”

Başarı Duası Anlamı:

Rabbim! İlmimi ve anlayışımı arttır ve beni salih kullara dahil eyle. Rabbim! Göğsümü aç, işimi kolaylaştır ve dilimdeki bağı çöz ki sözümü anlasınlar. Ya Hafız Ya Rakib Ya Nasır Ya Allah. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma; Rabbim! İşimi hayırla tamama erdir.

sınavda başarı duası

SINAVA GİRERKEN HANGİ DUA OKUNMALIDIR?

Sınava Girerken Okunacak Dua (Okunuşu):

“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”

Sınava Girerken Okunacak Dua (Anlamı):

 ”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”

sınavda önce okunacak dua

SINAVDAN ÖNCE HANGİ DUA OKUNMALIDIR?

Sınavdan Önce Okunacak Saleten Tüncina Duası (Okunuşu):

"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr.

Sınavdan Önce Okunacak Saleten Tüncina Duası (Anlamı):

"Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e (asm) ve onun Ehl-i beytine salât eyle. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarırsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirirsin, bizi bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi, bize bunları merhametinle nasip eyle. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır.

sınavda unutkanlığı karşı zihin açıklığı için okunacak dua

UNUTKANLIĞA KARŞI ZİHİN AÇIKLIĞI İÇİN OKUNACAK DUA…

Bismillahirrahmanirrahim...

Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ." (On dokuz defa okunacak).

YORUMLAR 135
  • rüzgar 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah bende bursluluğu kazanırım
    Cevapla
  • Hayrullah Aygün 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah bende milli savunma ünürvestesi kazanırım
    Cevapla
  • Harbiyeli 3 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah bena da hava harp okulu nasip olur.
    Cevapla
  • Irmak 3 ay önce Şikayet Et
    İnşallah sınavda yüz alirim arkadaslarada başarılar
    Cevapla
  • MİSİKUŞUM 6 ay önce Şikayet Et
    inşallah bursluluğu kazanırım bu pazar dua edin lütfen ALLAHIMmerhamet et amin
    Cevapla
  • İlayda 6 ay önce Şikayet Et
    İnşallah bende kazanırım yarın
    Cevapla
  • Umut halil demiroser 6 ay önce Şikayet Et
    Kendime ve sana edeceğim dostum
    Cevapla
  • ECRIN 7 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım sen tüm müslüman kardeslerimize herseyin hayrını nasip et ,sınava girecek olan öğrencilere sen yardım et Amin
    Cevapla
  • İlayda 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah denemede ilk 5 e girerim aminn
    Cevapla
  • Yasir 4 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Aya 6 ay önce Şikayet Et
    Amin Allah hepimize başarılı olmayı nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!