Kurban Bayramı ne zaman ayın kaçında 2019? Bayram tatili bu yıl kaç gün?

2019 Kurban Bayramı'nın başlangıç & bitiş tarihi, fırsattan istifade birbirinden farklı programlarını değerlendirecek kişiler için Diyanet İşleri Başkanlığı kanadından duyurulan ''Dini Günler'' takviminde bulunmaktadır. Dört günlük tatil avantajını en iyi biçimde kullanarak planlarını gerçekleştireceklerin son sürat araştırdığı 2019 Kurban Bayramı ne zaman olacak? Diyanet'ten alınan bilgiler neticesinde 2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün boyunca sürecek?

Kurban Bayramı ne zaman ayın kaçında 2019? Bayram tatili bu yıl kaç gün?
Kurban Bayramı ne zaman ayın kaçında 2019? Bayram tatili bu yıl kaç gün?
GİRİŞ 14.07.2019 22:56 GÜNCELLEME 14.07.2019 22:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2019 Kurban Bayramı'nın ne zaman ve hangi tarihte başlayacağı konusu bilhassa kamu veya özel sektör fark etmeksizin mesleğini icra eden geniş bir kesim tarafından akın mercek altına alınmaya başlandı. Ramazan Bayramı'nın geride bırakılmasının akabinde Kurban Bayramı için gerekli hazırlıklarını son sürat sürdüren, ailesi ya da sevdikleriyle beraber kendileri için en makul tatil seçeneklerinden doyasıya yararlanacak kişiler tarih araştırması içerisine girdi. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan ''Dini Günler'' takvimi doğrultusunda 2019 Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? İşte, hem ibadetini en iyi şekilde eksiksiz tamamlamak isteyen hem de tatil coşkusunu yaşayarak yorgunluğunu ve stresini atmak arzusu içerisinde olanların Kurban Bayramı başlangıç ve bitiş tarihleri netliğe kavuştu.

 

 

2019 KURBAN BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı tatili için gerek kamu gerekse özel sektörde çalışanları 9 günlük bir beklenti içerisine girilmeye başlandı. Normal şartlar altında Cumartesi günü başlayacak olan bayram tatili çarşamba günü biteceği için Perşembe günü mesaiye kaldığı yerden devam edilecek. Gündemde her ne kadar Perşembe ve Cuma gününün de Kurban Bayramı tatili süresi içerisine eklenmesine yönelik çalışanlardan talep gelse de 9 gün tatil olması şu an için beklenmeyip yalnızca dört gün sürecek.

 

 

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? DİYANET KURBAN BAYRAMI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİ...

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ilan edilen ''Dini Günler'' takvimine göre; 2019 Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos Çarşamba tarihinde bitecek.

*Arefe: 10 Ağustos 2019 Cumartesi

*Kurban Bayramı 1.Günü->11 Ağustos 2019 Pazar

*Kurban Bayramı 2.Günü->12 Ağustos 2019 Pazartesi

*Kurban Bayramı 3.Günü->13 Ağustos 2019 Salı

*Kurban Bayramı 4.Günü->14 Ağustos 2019 Çarşamba

2019 KURBAN BAYRAMI'NA KALAN SÜRE NEDİR?

YORUMLAR 11
  • Hasan MERAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben de bir kamu çalışanıyım. Bu dokuz günlük tatilleri sadece kamuda çalışanlar niye yapıyor. özelde çalışanlar işçi değil mi? Özel sektör çalışanı da bu devletin vatandaşı. Tatil varsa özel sektöre de zorunluluk getirilmeli. Sosyal adalet bunu gerektirir.
    Cevapla
  • demir 4 yıl önce Şikayet Et
    olasın kardeşim neyse ooo
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada noelde2, gün tatil bide paskalyada 5,5 gün tatil bizde niye tatiller uzun
    Cevapla
  • murat yesil 4 yıl önce Şikayet Et
    9 gün tatil ramazan bayramında yaptınız zaten, ne tatili yapılacak çok şey var
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    olsun,hatta 10 gün olsun,dünyanın en ileri,gelişmiş ülkesiyiz ya,tatil hakkımızdır dermişimmmm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi