Della Miles, Mevlana Hazretlerinin Türbesini ziyaret etti

Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan, Türkiye’ye yerleştikten sonra İslamiyet’e geçerek Müslüman olan ABD'li ünlü şarkıcı Della Miles, Mevlana Hazretlerinin Türbesini ziyaret etti.

GİRİŞ 22.09.2019 22:39 GÜNCELLEME 22.09.2019 22:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson ve Whitney Houston'un uzun süre vokalistliğini yapan ve bir süre önce Türkiye'ye yerleşip, Müslüman olan Della Miles davetli olduğu Mevlana'nın doğum yıl dönümü nedeniyle düzenlenen '16'ncı Uluslararası Mistik Müzik Festivali'ni izlemek için Konya'ya geldi. Miles, Mevlana Müzesi'ni de ziyaret etti.



Miles, "Mevlana benim müziğime de etkili olacak. Hep merak etmişimdir 'İngilizce bilmeyen insanlar neden beni çok takip ediyor, müziğimi dinliyorlar?' diye bunu mistik müzikte anladım" dedi.

 

Mevlana'nın sandukası başında dua eden Miles'a yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi. Müzedeki ziyaretçiler ünlü sanatçıyla fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı.

Mevlana'nın müziğine ilham olacağını belirten Della Miles, şöyle konuştu:

 

"Mevlana'ya ilk defa geldim, ama bu son olmayacak. Bu ziyaret benim için bir eğitimdi. Öğrendiğim çok şey var. Mistik Müzik Festivali için davet edildiğim için onur duyuyorum. Ben bugün Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederken pozitif enerji elde ettim. Pozitif enerji ve huzurla bir ziyaret oldu. Bu benim için bir eğitimdi. Bunlar tabii benim müziğimi de etkileyecek. Burada sahnede olmayı da çok istiyorum. İnşallah gelecek senelerde burada müziğimi yapacağım. Mevlana benim müziğime de etkili olacak. Hep merak etmişimdir 'İngilizce bilmeyen insanlar neden beni çok takip ediyor, müziğimi dinliyorlar?' diye. Bunu mistik müzikte anladım. Anlamadığım halde çok zevk aldım çok beğendim. Bugün ki gezim bana şunu anlattı müzik kalbe işliyor, müzikte dil yok. Ben soul-rock ile mistiği birleştirmeye karar verdim."

YORUMLAR 15
  • YazıYorum 4 yıl önce Şikayet Et
    hidayeti nin devamı gelir inşallah
    Cevapla
  • Gonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar yıllar sonra gerçeği bulmuş. Biz onları banttan yayın kaval sesi ile karşılayıp , etli ekmek ile gönderiyoruz. sadece bu kadar.
    Cevapla
  • berber 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim erkekler emen başını ört diye saldırmış. Ülkemizde müslüman doğan ve yaşayan fakat başı açık olan bir çok insan mevcut. onlara da ört ört diyecek misiniz. biri de müziği bıraksın demiş, şarkı söylemeyi bıraksın demen anlaşılabilir fakat müziği dinlemeyi ,enstrüman çalma vb de mi bıraksın .. of of
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu islama değil mistik muzige bağlanmış. Kuranı kalbe nakşetmedikçe kurandan bildiğini yaşamadıkça bu aşkı geçici olacaktır. ALLAH C.C. Kuranı anlayan ve yaşayanlardan eylesin inşallah.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdesti hadise göre mi alıyosun yoksa Maide suresi 6.ayete göre mi? İslamın tek kaynağı Kuran dır. Eğer Kuran da olmayan bir dini yaşayıp, onu Kuran da bulamayıp uydurma hadislerde bulup sonra ona islam diyosan yanılgıdasın.
    Cevapla
  • serap 4 yıl önce Şikayet Et
    Mistik müzik mi? O da ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi